Produs adăugat
tik tok logo
Haina nu-l face pe om, dar face prima impresie

Haina nu-l face pe om, dar face prima impresie

Haina nu-l face pe om, dar face prima impresie

Din păcate, încă nu trăim în lumea în care putem merge la interviu sau la un meeting de business în tricoul ăla funky cu luminițe, în treningul neon sau în crop top-ul cu pinguini (decât dacă întâlnirea e la Loja Fructelor, hehe). Sau putem, dar cei mai mulți oameni nu ne vor lua în serios, conform unui studiu recent publicat de Universitatea Princeton.

Prima impresie se formează în câteva milisecunde, pe baza aparențelor, iar hainele joacă un rol important aici. Se pare că majoritatea oamenilor evaluează nivelul de competență al unei persoane după cât de scump arată hainele pe care le poartă. Pentru că un statut înalt e asociat cu un nivel ridicat al abilităților. Putem să ne supărăm la ideea asta, putem să construim împreună o lume mai relaxată și mai concentrată pe ce e dincolo de aparențe (și chiar lucrăm la asta, puțin câte puțin, zi de zi!) – dar până atunci cum procedăm?

Nu e nevoie să spargem pușculița și să dăm năvală în magazine, când putem crea o imagine cizelată din ce avem deja, cu câteva schimbări mici:

Haine perfect pe măsură.

Croitorul poate fi cel mai bun prieten al tău: nu te feri să mergi să ajustezi lungimile sau formele hainelor cumpărate din magazine, ca să arate ca și cum au fost turnate pe tine. Efectul va fi de upgrade instant.

Fără cute, fără prejudecăți.

Un tricou simplu, dar călcat impecabil, va arăta mai îngrijit decât o cămașă scumpă aruncată pe tine direct din mașina de spălat. Iar interlocutorul tău se va concentra pe ceea ce spui în loc să-ți judece discret boțelile.

Monocrom arată distins.

Uneori negru cu negru, alb cu alb sau roșu cu roșu e mixul de succes. Outfit-urile monocrome par mai „de doamnă”, sau cel puțin așa susțin designerii și revistele de fashion.

Dă-o din coafură, machiaj, accesorii.

O ținută basic devine sofisticată atunci când persoana care o poartă are un păr aranjat impecabil, un machiaj distins, o geantă structurată sau alte asemenea topping-uri fabuloase, complementare hainelor.

2020 e un moment bun să încerci mixuri noi din garderoba ta: cele „scumpe” pentru întâlnirile cu miză profesională, iar pentru toate celelalte momente… cu culori sau nu, fructe, pinguini, rupturi, cute, paiete, ținte, print cu print, uni cu uni, fix cum îți place.

Sursa aici