Produs adăugat
tik tok logo
Micul dejun și ritmul circadian

Micul Dejun

Micul dejun și ritmul circadian

Foto: Simona Roman (www.simonaroman.com)

Te-ai trezit cu pofta de varză kale și quinoa?

Nici noi. Și, probabil, nici prietenii noștri. În goana după spălat, îmbrăcat, deszăpezit mașina și luptat cu traficul inert spre muncă, probabil visăm la gusturi pline, dar maximul micului dejun rămâne o banană în mers și o cafea la volan.

Da, pofta merge către un Full English aburind, dar trebuie să avem grijă la dietă, nu? Un iaurt dimineața, o salată sănătoasă la prânz – acum, da, și cu kale și quinoa, multe lichide și… mai recuperăm seara, când dăm fuga la frigider.

Greșit. Nu o spun cercetătorii britanici, de această dată, ci oamenii de știință din Israel, care au făcut teste pe un grup de oameni cu probleme de greutate și diabet și au răsturnat un pic piramida meselor zilnice.

Pe scurt? 50% din calorii trebuie să vină dintr-un mic dejun plin de energie, consistent, care să dea energie pentru întreaga zi. Prânzul aduce organismului încă 30% din caloriile zilnice, iar cinei îi rămâne rolul de a completa restul de 20%.

Rezultatele testului? Scădere în greutate, senzație redusă de foame, condiții îmbunătățite pentru cei ce suferă de diabet și mai puțină insulină necesară. Totul, ca efect imediat, pe termen scurt, în comparație cu abordarea conservatoare cu șase mese pe zi la intervale egale de timp.

Concluzia? Probabil că nu este una nouă. Când mâncăm contează cel puțin la fel de mult ca și ce mâncăm. Important este să punem și un SLooP la micul dejun, ca să intre mai bine acele 50% din caloriile zilnice.

Surse  aici și  aici