Descriere
Suc de Măr, Sfeclă și Zmeură, 100% natural, presat la rece, fără zahăr adăugat.
Ingrediente: 90% suc de mere, 8% suc de sfeclă, 2% piure de zmeură
Beneficiile sucului de sfeclă
Sfecla roșie a crescut în popularitate deoarece cercetătorii au identificat legături între consumul de suc de sfeclă roșie și scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și îmbunătățirea performanței atletice.
Sfecla roșie are un profil nutrițional excelent, care include o mulțime de vitamine esențiale, minerale și antioxidanți. De asemenea, conține compuși bioactivi unici numiți betalaine, care pot aduce beneficii sănătății.
Sfecla roșie se poate consuma crudă, sub formă de suc, în salată sau gătită împreună cu alte alimente precum humusul.
Profil nutrițional bun
O porție de 100 de mililitri (ml) de suc organic de sfeclă roșie, care este echivalentul unui pahar mic, conține 29 de calorii, 0 grăsimi și următorii nutrienți:
- 0,42 g de proteine
- 7,50 g carbohidrați
- 5,42 g zahăr
- 0,40 g fibre
Sucul de sfeclă roșie conține și antioxidanți. Antioxidanții reduc stresul oxidativ, pe care cercetările l-au asociat cu dezvoltarea cancerului, a afecțiunilor inflamatorii și a bolilor de inimă.
Poate îmbunătăți performanța atletică
Mai multe studii sugerează că nitrații din dietă precum cei găsiți în sfeclă pot îmbunătăți performanța atletică.
Sucul de sfeclă roșie ar putea îmbunătăți rezistența prin creșterea duratei de epuizare, creșterea performanței cardiorespiratorii și îmbunătățirea eficienței sportivilor.
În mod promițător, s-a demonstrat că sucul de sfeclă îmbunătățește performanța de ciclism și crește consumul de oxigen cu până la 20% .
Este important de reținut că nivelul de nitrați din sânge atinge vârful în 2-3 ore de la consumul de sfeclă sau sucul acestora. Prin urmare, cel mai bine este să le consumați cu câteva ore înainte de antrenament sau de competiție pentru a le maximiza beneficiile potențiale.