Produs adăugat
tik tok logo
Liofilizarea - SLooP your Style

Cuvântul zilei: liofilizarea

Liofilizarea - SLooP your Style

Ai spune că deschidem DEX-ul la o pagină, la întâmplare, și alegem de acolo un cuvânt. Ei bine, nu este totul chiar așa de întâmplător. V-am mai povestit că noi, la SLooP, nu suntem doar prieteni cu bunătățile, dar și cu tehnologia. Și nu doar cu acea tehnologie care îți spune câți kilometri ai alergat astăzi sau care este cel mai rapid drum până la birou, ci și cu acele inovații care aduc mai multă sănătate și mai mult bine în tot ceea ce consumăm.

Ce este liofilizarea și de unde a pornit? Procesul a fost folosit mai întâi în domeniul farmaceutic, deși populația indigenă din Anzi folosea această metodă pentru a-și conserva alimentele. Produsele liofilizare au devenit însă o comoditate pentru rațiile de mâncare ale astronauților și a militarilor.

Cum traducem acest proces în lumea băuturilor? Nu cu foarte multe diferențe. Un asemenea proces de deshidratare implică înghețarea unui ingredient (fruct sau legumă în funcție de sezonalitate), reducerea presiunii și, ulterior, înlăturarea gheței, prin sublimare.

De ce este o tehnologie utilă și, în părimul rând, mai bună? Pentru că, spre deosebire de o deshidratare convențională, apa nu este evaporată prin intermediul căldurii. Iar noi am mai făcut o incursiune în beneficiile acțiunilor „la rece”, chiar aici.

De ce vorbim tocmai noi și tocmai astăzi despre liofilizare, însă? Ei bine, este un mic secret, deocamdata, dar promitem că vă vom spune mai multe, în curând!