Produs adăugat
tik tok logo
Ce este HPP și cum ne ajută acest acronim

Ce este HPP și cum ne ajută acest acronim?

Nu te speria, nu ne transformăm în Wikipedia, dar vrem să dăm cortina la o parte și să vă arătăm tot mecanismul prin care ajunge SLooP să fie atât de gustos și sănătos. Și cum puteam porni altfel decât cu un acronim, și nu oricare, ci fix cel care este responabil pentru un pic mai multă durată de viață, a fiecărei sticle de SLooP.

HPP vine de la englezescul High Pressure Processing și nu este nimic altceva decât o tehnologie de pascalizare – unde totul se întâmplă la rece, menită să elimine tot ce nu ar trebui să existe într-o sticla de SLooP, dar care păstrează valorile nutriționale și vitaminele fructelor și legumelor.

Mai exact, produsul, deja etanșat în ambalajul său final, este introdus într-un vas și supus unui nivel ridicat de presiune izostatică, indusă prin intermediul apei – exact ca și cum te-ai scufunda la o adâncime de câțiva kilometri.

Ce este HPP și cum ne ajută acest acronim

Care este utilitatea? Presiunile ce depășesc, la rece (+ 4ºC to 10ºC) 400 MPa / 58,000 psi – gândiți-vă, de exemplu la Groapa Marianelor, dezactivează flora vegetativă – bacterii, virusuri, mucegaiuri și paraziți –prezentă în organismele vii în mod natural și asigură siguranța acestor produse finite. Astfel, acest proces prelungește viața la raft și asigură siguranța alimentară a fiecărei sticle de SLooP

De ce HPP? Prin absența oricărui tratament pe bază de căldură, alimentele își mențin prospețimea și proprietățile senzoriale și nutritive.

Și iată cum, la finalul articolului, învățăm un nou mod în care tehnologia ne face viața mai bună. Merită să deschidem un SLooP pentru asta!

Sursa aici.