Produs adăugat
tik tok logo
Apa cu arome

Cum te poate trimite apa cu arome direct la dentist

Apa cu arome te trimite la dentist

Sursa foto  aici

Apa aromatizată, ușor dulceagă, cu parfum fructat. Ce poate fi rău aici, este doar apă, nu? Ei bine, nu este atât de simplu. Apa în sine nu este periculoasă, aciditatea este în parametri obișnuiți, însă exact aromele adăugate pot ridica aciditatea atât de mult încât, în timp, smalțul dinților tăi va avea de suferit.

Ce se întâmplă? Întâi, smalțul dinților este corodat. Apoi, este afectată integritatea structurală a dinților. Crește sensibilitatea latemperaturile ridicate și scăzute, precum și predispoziția față de carii.

Cum poți preveni toate aceste lucruri? În primul rând, evită să transformi apa aromaatizată în principala ta sursă de hidratare. Apoi, dacă optezi pentru a o consuma, bea repede și nu ține lichidul prea mult timp în contact cu dinții. O altă opțiune bună este să o consumi însoțită de o masă sau deo gustare, pentru a stimula fluxul salivei, care neutralizează acidul.

Și, în concluzie, rezultatele cercetărilor: mai rău decât consumul de apă aromatizată este consumul de…apă carbogazoasă aromatizată.

Sursa  aici