Produs adăugat
tik tok logo
Kiddle - tendințe pentru copii

Tendințele anului 2019, acum și pentru copii!

Kiddle - tendințe pentru copii

Credeați că, odată ce am intrat în primăvară, ați ajuns deja la zi cu toate tendințele anului 2019? Ei bine, nu suntem atât de siguri. Când este ultima oară când v-ați gândit care sunt cele mai proaspete tendințe pentru copii? Ei bine, am conspectat noi tot ce este nou în domeniu și vă facem un rezumat, în continuare.

Cum vă sună, de exemplu, fraza „Alexa, spune-mi o poveste”? Pentru că, da, tehnologia avansează și asta se vede și în rândul serviciilor utile pentru cei mici. Și, normal, și pentru părinți. Știm cu toții despre un părinte care, după tot ce a apelat la a citi aceeași poveste celui mic, a recurs, într-o bună zi, la vechiul reportofon și s-a înregistrat rostind-o. Ei bine, simplu era, apoi, doar să dea play înregistrării. Acum, lucrurile evoluează și, în casa inteligentă a zilelor noastre, poți apela direct la Alexa sau Siri să îi citească o poveste celui mic. Bineînțeles, momentan nu și în limba română. Ceea ce este și bine, dar și rău, în același timp.

Apoi, popularul infografic, care domină internetul ultimilor ani, are o tot mai mare aplicabilitate și pentru copii. Pentru că, într-adevăr, este un mod inovator de a îți păstra amintirile. Fie pe un laptop sau telefon, fie printat, imagine, poster sau chiar tapet. Vârstă, înălțime, primii pași, data primului cuvânt, prima zi de grădiniță și toate acele amintiri pe care vrei să le păstrezi aproape, într-un format atractiv și compact.

Rămânem în zona online și a divertismentului și cu cea de-a treia tendință – mai multă atenție la ecranele din jurul copiilor. Părinții sunt ceva mai implicați în cât și ce tip de conținut urmăresc copiii, pe tablete, smartphone-uri sau la TV. Iar dacă studiile arată că peste 7-% dintre părinți își lasă copiii să folosească smartphone-ul sau tableta, tot mai mulți încep să structureze și să controleze conținutul, cu o mai mare înclinație către învățarea interactivă și ceva mai puțin Fortnite.

Mai mult, controlul vine și cu un pic de ajutor de la dezvoltatori, iar un exemplu de luat în calcul în această privință este Kiddle, motor de căutare bazat pe Google, care filtrează, automat, orice conținut neadecvat vârstei și oferă rezultate – site-uri, imagini și clipuri – exclusiv cu tipuri de conținut destinat copiilor, potrivit pentru cei mici, fără riscurile unei căutări „libere”.

Și, bineînțeles, nu puteam încheia materialul, fără culorile anului, pentru camerele copiilor. Pentru că așa ceva nu putem omite! Verde botanic, albastru regal sau muștar este topul opțiunilor pentru părintele modern, în anul 2019. Voi ce părere aveți, ați folosi vreuna dintre aceste culori?