Suc de Măr, Ananas și Ghimbir, 100% natural, presat la rece, fără zahăr adăugat.
Ghimbirul este o mirodenie cunoscută din cele mai vechi timpuri în Asia, din sudul-estul Indiei. Acesta face parte din aceleeași familie ca turmericul și cardamonul.
Condimentul are un gust ușor picant și este folosit, de obicei uscat și măcinat, pentru a aroma pâini, sosuri, mâncăruri cu curry, dulciuri, murături și bere cu ghimbir. Rizomul proaspăt, ghimbirul verde, este folosit în gătit. Rizomii decojiti pot fi conservati prin fierbere în sirop. În Japonia, felii de ghimbir sunt consumate între felurile de mâncare pentru a limpezi gustul.
Beneficiile ghimbirului
Ghimbirul conține gingerol care este principalul compus activ al ghimbirului și care are proprietăți medicinale puternice
Ajută digestia, poate trata indigestia cronică și reduce greața
Ghimbirul ajută alimentele să se deplaseze prin sistemul digestiv, ceea ce previne acumularea de gaze. De asemenea, multe studii arată că ghimbirul este asociat cu o creștere a enzimelor digestive și este legat de creșterea fluxului de salivă care permite mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv.
Antiinflamator și antioxidant
Conține peste 400 de compuși naturali, dintre care și gingerol, o substanță cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice.
Ajută la scăderea nivelului de zahăr în sânge
Ghimbirul este util pentru reducerea simptomelor negative asociate cu nivelurile ridicate de glucoză din sânge și la combaterea obezității. Ghimbirul poate fi eficient pentru tratamentul diabetului dacă se folosește cu moderație. Consumul zilnic de ghimbir poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr în sânge și la reglarea producției de insulină. Asigură-te că discuți cu medicul totuși înainte de a adăuga consumul la regimul tău de tratament.
Profil nutrițional bun
100 de grame de ghimbir conțin: Proteine 1.8 grame, Calciu 16 miligrame, Magneziu 43 miligrame, Vitamine C5 miligrame, Fier 0.6 miligrame, Vitamina B2 0.2 miligrame.
Beneficiile Ananasului
Ananasul, fruct exotic, ne amintește de soarele din tropice și de vacanțe dar este de asemenea un atu major pentru sănătate. Este hidratant, și e recunoscut pentru conținutul foarte mare de apa (85.5%)
Bun pentru oase
Ananasul oferă un beneficiu real pentru sănătatea oaselor din corpul nostru. Acest fruct este o sursă excelentă de magneziu, un mineral care este esențial pentru absorbția corectă a calciului în organism.
Sursă de mangan și cupru și vitamine
Ananasul proaspăt și sucul de ananas sunt surse excelente de mangan și de cupru. Cuprul este un mineral important pentru sănătate inclusiv producerea de energie. Ajută la menținerea sistemului nervos și imunitar și activează genele. Contribuie și la dezvoltarea creierului și la formarea hemoglobinei și a colagenului.
Ananasul oferă vitaminele C, A, E și întregul complex B. De fapt, 150 g de ananas asigură 80 mg de vitamina C, 100% din doza zilnică recomandată. Vitamina C este un antioxidant puternic care combate radicalii liberi și îmbătrânirea prematură și întărește sistemul imunitar.
Bun în diete
Ananasul este un „snack” formidabil și sănătos pentru că are un conținut scăzut de calorii și carbohidrați. O felie de ananas are doar 42 de calorii dintre care 4% sunt carbohidrați. Cea mai mare parte din compoziția sa este apă și un tip de fibre insolubile pe care organismul nu le poate digera. Fibra aceasta lasă o senzație de sațietate reducând pofta de mâncare și prevenind excesele în mese sau gustări între mese.
Nutrienți
Un pahar de bucăți de ananas (165g) conține
Proteine 1 gram, Fibre 2.3 grame, Vitamina C 88% din DZR, Mangan 109% din DZR, Cupru 20% din DZR