Produs adăugat
tik tok logo
Crucifere - 10 alimente care nu te lasă să dormi noaptea

10 alimente de care știai și de care nu știai, care nu te lasă să dormi noaptea

Cearcăne, pleoape grele și mult, mult somn? Cauzele s-ar putea să fi fost în farfuria sau în paharul tău de la cina de aseară. Hai să vedem, împreună, cine sunt dușmanii somnului și de ce ar trebui să te ții departe de ei, înainte de culcare.

Legumele crucifere

Crucifere - 10 alimente care nu te lasă să dormi noaptea

Cine sunt cruciferele? Conopida și broccoli-ul, altfel, vedete din punctul de vedere al vitaminelor. Nu îți sunt, însă, prieteni și la ceas de seară – au atâtea fibre insolubile, încât organismul tău va fi la muncă mult după ce adormi.

Carnea roșie

E greu să spui nu unei fripturi suculente. Dar, mai bine, spune-i da la prânz. Conținutul sporit de proteine ține și el organismul treaz, în priză, și la orele de somn, dacă ai optat pentru carne la cină.

Sosul de roșii

Suc de roșii - 10 alimente care nu te lasă să dormi noaptea

Aciditatea s-ar putea să îți dea arsuri și un pic de indigestie – depinde cât ești de sensibil sau sensibilă – dimineața. Nu e nimic greșit în a-l consuma, dar lasă-i corpului măcar trei ore înainte de culcare, ca să aibă timp să își termine treaba. Plus, dacă mai pui și ceva picant în el, distracția de după se amplifică direct proporțional.

Brânzeturi și mezeluri maturate

Minunată gustare sau brunch, dar amino-acizii s-ar putea să te pună în stare de alertă și să îți dea semnalul mai mult de trezire decât de culcare.

Ciocolata neagră

Cumva logic, nu? Are cafeină cât un sfert de ceașcă de cafea și, bonus, conține și amino-acizii menționați un pic mai sus, care te țin în priză. Răsfață-te cu o ciocolată amăruie la prânz sau după-amiază, dar nu mai târziu.

Cafeaua

Dacă am ajuns în zona alimentelor evidente, este normal să menționăm și cafeaua. Nicio surpriză, aici, pentru nimeni. Nu?

Alcoolul

Un pahar cu vin roșu la cină sună foarte bine, pentru mulți oameni. Cu toate acestea, alcoolul îți perturbă ritmul somnului și are efecte negative în starea de somn profund.

Sucurile acidulate

Nu doar că nu sunt prea sănătoase, dar mai sunt și pline cu zahăr – iar pe noi ne știi, #No SugarLove până la capăt. O să ai parte de somn agitat, prea multă energie pe timp de noapte și o stare de – pur și simplu – prea treaz.

Sucul de portocale

Este un produs destul de acid și, indiferent cum stai cu predispoziția la reflux gastric, nivelul de glucide îți dă energie. Iar la culcare, energia nu este tocmai binevenită.

Apa

Da, apa. Este întotdeauna bună la toate, dar trebuie să fim atenți la cantitate. Nu are vreo proprietate ascunsă care te ține treaz, dar, dacă nu consumi cât trebuie, noaptea se transformă într-o plimbare la toaletă.

Sursa articol & poze  aici