Produs adăugat
tik tok logo
8 motive - trotinetele sunt excelente pentru copii

8 motive pentru care trotinetele sunt excelente pentru copii

8 motive pentru care trotinetele sunt excelente pentru copii

Sursa foto  aici

Puține lucruri pot să consume energia unui copil într-un mod atât de distractiv și, în același timp, util, precum o trotinetă. Nu doar că beneficiile includ dezvoltarea musculaturii, dar și componentele sociale și emoționale au doar de câștigat, după fiecare plimbare. Am strâns, mai jos, opt motive pentru care trotineta este unul dintre cele mai bune lucruri pentru copii. Bineînțeles, fiecare dintre noi poate găsi și altele.

Echilibrul

Învățarea și dezvoltarea echilibrului sunt elemente cheie pentru evoluția oricărui copil. Aici apare primul avantaj al trotinetei: copilul trebuie să stea drept, să își mențină echilibrul cu un picior și, cu celălalt, să se propulseze. Mai mult, pentru a lua curbele, pe unele trotinete cel mic trebuie să se și încline ușor, lateral.

Dezvoltarea motrice

Pe trotinetă, copilul își folosește independent mîinile și picioarele, ajustându-și tot mai bine dezvoltarea motrice. Un picior este stabil, altul – în mișcare, iar mâinile mișcă ghidonul. Între timp, capul și ochii se mișcă, pentru a stabili direcția de mers și a evita posibilele obstacole. Pentru a opri, un picior apasă aripa spate, iar doar când viteza este suficient de mică, acesta atinge, din nou, solul.

Dezvoltarea musculară

Echilibrul înseamnă un trunchi tonifiat. Ai nevoie de forță în picioare și de abilitatea de a lua decizii rapide. La fiecare pornire și la fiecare propulsie, copilul își folosește glezna, coapsa, tendoanele și fesierii. Abdomenul și spatele își intră în rol, pentru poziția verticală de pe trotinetă.

Coordonarea

Să fii capabil să virezi, să împingi, să îți menții echilibrul și să frânezi, când este nevoie, înseamnă să îți dezvolți, în permanență, coordonarea. Iar învățarea accelerează și mai mult, odată cu trecerea de la trotinetele cu trei roți la cele cu două roți.

Abilitatea de a lua decizii

Fiecare copil care merge pe o trotinetă trebuie să facă repede multiple alegeri – când să încetinești, când să te oprești, când să virezi, cât să te apleci peste ghidon fără să cazi. Un obstacol în față înseamnă decizia de a apăsa mai tare sau mai încet pe frână, de a vira sau de a se opri complet.

Rezistența cardio

Odată ce a trecut de la trei la două roți, un copil va vrea să meargă mereu mai repede. O viteză mai mare înseamnă o propulsie mai puternică. Cu fiecare pas, inima pompează mai mult sânge, iar plămânii muncesc pentru mai mult oxigen. Iar cu atâta distracție, copiii nici nu realizează că, de fapt, se antrenează.

Socializarea

Copiii se plimbă împreună, iar un copil cu o trotinetă va căuta mereu și alți copii, cu care să meargă împreună. Vor vorbi mai mult, vor învăța unii de la alții și vor avea parte de interacțiuni de calitate.

Aerul liber

Trotineta funcționează cel mai bine afară , iar copiii vor ieși mai mult și mai des din casă, mai departe de canapea, telefon sau televizor, în oraș sau în natură. Aerul proaspăt, ceilalți copii și libertatea de mișcare vor fi mereu lucruri care atrag.

Acum, că am enumerat beneficiile mersului pe trotinetă, nu putem să nu vă spunem că fiecare SLooP cumpărat din Mega Image vă poate aduce acest obiect-minune, ca premiu. Succes!