Produs adăugat
tik tok logo
Alergarea pe bandă sau afară

Alergarea: pe bandă sau afară?

Una dintre discuțiile care scindează, de ani de zile, comunitatea alergătorilor se referă la clasica dilemă – preferi să alergi mai mult pe bandă, sau dimpotrivă, doar afară, în oraș sau prin pădure? Ce este mai bine și de ce ? Ei bine, concluzia pe care o expunem încă din start este că toată lumea are dreptate și că metodele nu doar că nu se exclud, ci se mai și completează.

Dar haideți să vedem care sunt avantajele, pe rând. Începem cu banda, fie că este cea de acasă, fie cea de la sală.

Alergarea pe bandă sau afară

În primul rând, nu ești împiedicat de vreme, de condițiile de afară, de oră sau de lumina zilei. Bineînțeles, trebuie, mai întâi, să îți faci curajul necesar pentru a o porni. Apoi, te poți opri oricând și, mai mult decât atât, ai siguranța că ritmul impus nu variază decât atunci când tu îți propui asta. Și suprafața contează, iar banda este mult mai prietenoasă cu încheieturile tale. Plus că banda pornește la orice oră. Tu trebuie doar să ai voință.

Să vedem și plusurile alergării pe afară. Primul, prin comparație, este cel al costului – nu ai nevoie de abonament la sală și nici de costul de achiziție a unei benzi de alergare pentru acasă. Îți poți continua antrenamentele și atunci când călătorești sau ești în vacanță, nu ai nevoie decât deun drum liber. Unde mai pui că doar așa simți, cu adevărat, aerul plăcut al dimineții sau al serii – cu un plus pentru pădure și pentru parcuri și cu inevitabilul minus al noxelor din trafic. Și mai este ceva –trebuie să si ajungi la destinatia fianla fie acasă , la birou sau la mașină.

Cum spuneam mai sus, concluzia este că, indiferent ce alegem și cum combinăm opțiunile, important este să facem mișcare. Lucru pe care SLooP îl susține, dintotdeauna.