Produs adăugat
tik tok logo
Motive pentru care resimți oboseala și ce ai de făcut

Câteva motive pentru care s-ar putea să resimți oboseala și ce ai de făcut, în acest caz

Ai zile în care resimți oboseala, nu ești în apele tale și ai face orice numai să nu te dai jos din pat? Oboseala accentuată parcă te pune la pământ? Știm câteva motive și avem și sfaturile care te pot ajuta să treci peste și să îți reintri în formă.

Nu faci suficientă mișcare, iar corpul resimte asta. Mai ales dacă te-ai obișnuit cu un stil activ de viață, iar senzația de oboseală te împiedică să revii la sport. Încearcă un program cât poți de regulat, cu trei zile de mișcare pe săptămână. Organismul se va regla și te vei simți, în scurt timp, mai bine.

Nu dormi atât de bine cât crezi, ai multe treziri pe noapte, iar starea ta de somn profund este prea scurtă pentru reset-ul necesar corpului tău. Încearcă să activezi o igienă a somnului. Culcarea, în general, la aceeași oră. Fără telefoane, tablete sau televizor măcar 30 de minute înainte de somn. Și, de ce nu, o baie caldă și câteva pagini din cartea pe care ai început-o și abandonat-o, tot din cauza oboselii.

Consumul de cafea îți dă un boost de energie, dar imediat după ce treci de vârful acestei perioare, organismul resimte o cădere. Fără să contestăm efectele benefice ale cafelei, încearcă, gradual, să reduci cantitatea. Te vei ajusta, iar iritabilitatea sau oboseala vor scădea.

Te deshidratezi, neglijezi zi de zi să consumi apa și lichidele necesare iar, după un timp, corpul își pierde, de la sine, reflexul de a îți arăta senzația de sete. Bea un pahar de apă la două ore. Adaugă și un pic de gust, dacă nu te satisface – mentă, lămâie sau, de ce nu, gheață.

Consumi mult zahăr, dar zahărul are, în mare, același efect despre care vorbeam mai sus, în cazul cafelei. După energia inițială, urmează căderea și nevoia de tot mai mult zahăr, pentru a te menține la același nivel. Gustări cu zahăr, dulciuri, biscuiți și băuturi cu zahăr – totul ar trebui redus, eliminat și înlocuit cu alternative sănătoase. SLooP este, cu siguranță, o idee bună.

Nu sunt lucruri dificile, ai nevoie doar de ceva mai multă atenție și control. Te vei pune pe picioare imediat, în cea mai bună formă.