Produs adăugat
tik tok logo
O viață mai bună pentru seniori

Câteva sfaturi pentru a le face viața mai bună seniorilor

Cum SLooP are termen de valabilitate, dar nu și restricții de vârstă pentru consumatori, iar familia noastră de prieteni are suflete tinere, dar și trupuri peste care se aștern anii, este timpul să vorbim și despre câteva sfaturi prin care le poți face viața mai frumoasă și celor mai vârstnici, care te înconjoară și îți sunt aproape.

Ajută-i să socializeze, de fiecare dată cînd ai ocazia. Cu nepoții, cu prietenii, la o ieșire în parc sau chiar și pe banca din fața blocului. Astfel, rămân conectați cu oamenii apropiați, vorbesc și schimbați idei. Este un excelent exercițiu pentru o minte agilă.

Dacă sunteți alături de ei seara, ajutați-i să își pregătească un somn bun, chiar dacă unele nopți nu sunt atât de ușoare, iar orele par să treacă ceva mai greu. Stingeți luminile din timp, înainte de culcare. Opriți televizorul și faceți liniște. Așa, le pregătiți cel mai bine o noapte liniștită.

Nu uitați de mesele sănătoase, pentru că, de la un moment, sistemul digestiv încetinește și schimbă întregul flux alimentar. Fructele cu un conținut ridicat de fibre, legumele și cerealele integrale sunt utile. La fel și hidratarea – apa este, întotdeauna, esențială.

Sprijiniți-i să își păstreze un nivel bun de activitate fizică – exercițiile de acest gen ajută nu doar nivelul de energie, ci și memoria. Fie că vorbim de o plimbare mai lungă, fie că sunt doar câțiva pași în plus într-o zi, contează, în economia vieții, a fericirii și, implicit, și a celor apropiați.

Mergeți cu ei la un test de vedere, pentru a-i ajuta să aibă în continuare o privire agilă. O carte sau un film se simt altfel, cu ochelarii potriviți, dacă este nevoie. Plus că le reduceți mult riscul de căzături, lovituri sau alte momente de neatenție care pot lăsa urme pe un corp ceva mai fragil.

La fel, ajutați-i să rămână prieteni și cu dentistul. Vizitele regulate, fie ele și de rutină, pot ajuta mult. Sănătatea dentară poate fi pusă în pericol de un risc ridicat de apariții ale cariilor, odată cu vârsta, iar unele infecții, odată sesizate la timp, pot ajuta la diagnosticarea rapidă a altor afecțiuni ce se manifestă în acest mod.

Ca să rezumăm totul, aveți grijă de ei și rămâneți mereu aproape de cei dragi.