Produs adăugat
tik tok logo
Cum să revii în formă după Paști

Cum să revii în formă după Paști, în 5 pași simpli

Hei, gata, jos drobul, lasă cozonacii și uită de avalanșa de miel și ouă fierte! E ok, ne putem lăsa uneori pradă exceselor, dar trebuie să știm și când să ne oprim și, normal, cum să ne revenim la forma care ne-a consacrat. Lăsând gluma la o parte, ne-am gândit la cinci moduri simple în care îți poți reintra în formă. Și nu, un semimaraton încă din ziua 1 este ieșit din discuție. Luăm totul gradual.

Cum să revii în formă după PaștiNu te cântări. Probabil că simți, oricum, dacă ai luat kilogram sau kilograme în plus, de sărbători. Decât să ai o dezamăgire și să vezi un plus mai mare decât te așteptai, care să te atingă psihic și să te arunce înapoi pe canapea, mai bine apucă-te de exerciții ușoare câteva zile și abia după prima săptămână urcă pe cântar. Va fi mult mai bine.

Nu sări peste mese. Înfometarea nu a fost și nu este niciodată o soluție viabilă, pe termen lung. Vei avea doar parte de recul peste recul, efect de yoyo, și fiecare kilogram dat jos se va așeza imediat la loc, odată cu revenirea la mesele normale.

Aruncă iepurașii de ciocolată. Sau ouăle de ciocolată. Da, îi vezi peste tot. Unul are deja o ureche mâncată, altul e ronțăit până la brâu. Dar toți iepurașii de care știi cam pe unde sunt prin casă nu înseamnă decât, adunați, o armată a tentației. Iar ciocolata nu este neapărat cel mai bun prieten, într-o perioadă în care ai tot acumulat și vrei să dai jos din kilograme.

Nu te compara cu alții. Doar ce ai ieșit, cu greu, la o primă plimbare, iar pe lângă tine zboară deja alergătorii sau cicliștii? Nu-i nimic, bravo lor. Ia totul în ritmul tău, nu arde etapele. Important este să faci primul pas. Nu ai de unde să știi câtă muncă este în spatele alergătorului care doar ce te-a depășit sau cât de greu i-a fost și lui să iasă din casă. Fiecare cu ritmul lui.

Fii cu ochii pe calorii. Fie că îți instalezi o aplicație, fie că notezi lucrurile într-o agendă, fie că pur și simplu evaluezi ‚din ochi’ alimentele, preia controlul caloriilor și fii conștient de ce nevoi ai și ce arderi ai.

Până acum, nimic complicat, nu? Ei bine, vei vedea că, cu un pic de voință, și de acum totul va fi simplu!