Produs adăugat
tik tok logo
Legătura între culoarea fructelor și animalele care le consumă

Există o legătură între culoarea fructelor și animalele care le consumă?

Legătura între culoarea fructelor și animalele care le consumă

Sursa foto  aici

Părerile sunt împărțite, însă un nou studiu marșează pe ideea că plantele au evoluat, în timp, ca dimensiuni și, mai ales, culoare, în directă legătură cu animalele care le consumă cel mai des.

Astfel, dacă fructele de pădure au o paletă coloristică preponderent roșie, una dintre explicații ar putea fi că sunt mai clar vizibile pentru păsări care, mâncându-le, le și ajută să își distribuie semințele pe sol, în pădure, unde nu ar putea ajunge fără un pic de ajutor de la zburătoare.

La fel, fructele consumate de mamifere cum ar fi primatele au tendința de a fi colorate în spectrul verde și derivat din verde. Astfel, primatele au ajutat, indirect, prin consumul plantelor care le atrag, la evoluția și răspândirea acestora, în pădurile tropicale.

Elementul care dezbină, însă, lumea oamenilor de știință este spectrul vizual – oamenii disting altfel culorile decât animalele și, la fel, păsările sunt superioare oamenilor. Următorul aspect, pe lista de studiu este, însă, mirosul fructelor și cum atrage și acesta diverse tipuri de „consumatori”.

Sursa  aici