Produs adăugat
tik tok logo
Muzica ambientala influenteaza pofta de mancare

Muzica: șapte beneficii care te vor ține lipit de căști

Muzica și beneficiile sale

Suntem în 2018 și, încă, nu înțelegem, pe deplin, care sunt efectele muzicii asupra trupului și spiritului nostru, dar nu putem să nu ne lăsăm purtași de sunetele plăcute. Da, s-a stabilit o legptură științifică între muzică și dopamină, cu efecte pozitive asupra dispoziției. Muzica ne poate face să simțim emoții puternice, cum ar fi bucuria, tristețea sau teama și, potrivit unor cercetători, poate avea chiar și puterea de a ne îmbunătăți sănătatea.

Mai multe studii sugerează că muzica poate avea următoarele efecte pozitive:

Îmbunătățește dispoziția. Studiile arată că ascultarea muzicii poate fi benefică pentru starea generală de bine, pentru reglarea emoțiilor și pentru a crea fericire și relaxare în viața de zi cu zi.

Reduce stresul. Ascultarea muzicii “relaxante” a demonstrat că reduce stresul și anxietatea la persoanele sănătoase și la persoanele care urmează proceduri medicale.

Reduce anxietatea. În studiile efectuate asupra unor persoane spitalizate, ascultatul muzicii, combinat cu îngrijirea standard, a redus anxietatea, comparativ cu cei care au primit doar îngrijire standard.

Îmbunătățește exercițiile fizice. Muzica poate spori nivelul de exerciții aerobice, stimulează aspectele mentale și fizice și poate spori performanța generală.

Ajută memoria. Cercetările au arătat că elementele repetitive ale ritmului și melodiei ne ajută creierul să formeze modele care sporesc memoria.

Oferă confort. Muzica de terapie a fost, de asemenea, folosită pentru a ajuta la consolidarea comunicării și exprimarea de sentimente cum ar fi frica, singuratatea, și furia, la anumite tipuri de pacienți.

Satisface bebelușii. Muzica live și înregistrată poate afecta semnele vitale, îmbunătăți comportamentele de hrănire și modelele de sugari și copiii născuți prematur și pot prelungi perioadele de liniște.

Dar stai, de ce am discutat atâta timp despre muzică? Simplu! Doar ce le-am dat norocoșilor care consumă SLooP câte o pereche de super-căști. Așa că, dincolo de muzica pe care fiecare o preferă, mai povestim și despre cât este de bine să o asculți. Dăm volumul un pic mai tare?