Produs adăugat

Din motive logistice, comenzile online sunt momentan indisponibile. Va multumim pentru intelegere

Smoothie verde – bleah sau mmm?

Uneori te străduiești, planifici, cumperi din timp, și parcă tot nu reușești să pui în farfurie cât verde ar trebui. Știi deja că-i culoarea sănătății, cea care anunță o serie de nutrienți importanți pentru digestie, imunitate și zvâc la treabă și la distracție: luteină, zeaxantină, potasiu, magneziu, calciu și fier.

Și totuși, uneori programul încărcat sau pofta de altceva te desparte de frunzele verzi de care corpul și mintea au nevoie. Ce e de făcut? Un smoothie! Fiindcă e mai ușor să-ți bei fructele și legumele între mese sau alături de micul-dejun decât să le găsești un loc în meniul de prânz sau cină. Doar că…

Bleah, cum să bei așa ceva?

Smoothie-urile și sucurile verzi n-au cea mai bună reputație când vine vorba de gust. Și asta pentru că nu toate rețetele știu să împace utilul cu plăcutul, binele pentru sănătate cu binele pentru simțuri, așa că-l sacrifică pe al doilea. Nici nu e de mirare că lumea strâmbă din nas, din moment ce asociază ideea de smuti verde cu gustul unei salate neasezonate.

Dar, ca iubitori de fructe, legume și oameni, noi știm că se poate să fie și foarte, foarte… mmmm!

 

Ce poate fi mmmm la un smoothie verde?

Depinde ce pui în el! Frunzele verzi devin mmmult mai simpatice atunci când sunt amestecate cu fructe proaspete, aromate, bine coapte de soare și prietenoase cu papilele tale. Vorba aia: anturajul schimbă gustul! (nu era o vorbă, dar acum este fiindcă tocmai am inventat-o noi)

Iată câteva ingrediente delicioase care merg de minune în smoothie-urile verzi și pe care le regăsești în noul smuti DOER UP Green Glow:

Mango

O bunătate naturală cu personalitate tropicală, a cărui aromă inconfundabilă cucerește orice mix. Unde mai pui că are carotenoizi, pe care organismul îi convertește în vitamina A și într-o stare de bine pentru ochi, piele și oase.

Banană

Este îndulcitorul naturii, fără răutăți și fără mustrări de conștiință, doar cu gust delicios, textură cremoasă și o porție bună de potasiu. Nu degeaba e vedeta smoothie-urilor și rețetelor pentru copii: dacă pe ei îi convinge să savureze gustarea până la ultima sorbitură, atunci poate convinge pe oricine.

Măr

Sucul de mere este o altă bază excelentă pentru smoothie-uri, fiindcă oferă acel dulce-acrișor care înveselește orice gust. În plus, un singur măr oferă 16% din doza zilnică necesară de fibre și 9% din cea de vitamina C, pe lângă o sumedenie de antioxidanți care păstrează inima și pielea tinere.

 

Încearcă noul smuti DOER UP Green Glow

Ce e bun pentru trup și suflet într-un smoothie verde?

Cam toate frunzele verzi ne fac bine, fie că vorbim despre salată, rucola, kale sau spanac – surse bogate de fibre, minerale și acid folic. Dar, dintre acestea, preferatele noastre sunt două superalimente care mențin pielea radioasă, mintea sănătoasă și viața frumoasă:

 

Spanacul – pentru piele strălucitoare și oase puternice

Spanacul conține o doză zdravănă de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor și de mare ajutor în absorbția calciului. Și dacă tot vorbim de calciu, nici el nu lipsește: din numai 100 de grame de spanac îți iei 99mg de calciu, adică 10% din doza zilnică recomandată. Încă un pont: dacă pui lângă spanac o sursă bogată de vitamina C, precum lămâia, aceasta va susține absorbția calciului pentru ca oasele să se mențină puternice.

Pielea frumoasă și părul strălucitor se întrețin cu vitamina A, vitamina C și vitamina E – toate prezente din belșug în spanac. Iar prin proprietățile sale antiinflamatorii, spanacul ajută și la combaterea acneei. De aceea sunt populare măștile naturale cu spanac pentru ten! Dar noi zicem că dacă îl consumi într-un smuti te bucuri de și mai multe beneficii, adică fibrele și toți acei nutrienți valoroși de care am vorbit.

Spirulina – cea mai bogată sursă vegetală de proteine

Poate cel mai super dintre superalimente, spirulina uimește prin bogăția de nutrienți: are mai multe proteine decât carnea, toți aminoacizii esențiali, mai mult betacaroten decât orice alt aliment, de 26 de ori mai mult calciu decât laptele și o mulțime de alte vitamine, minerale și grăsimi Omega-3 și Omega-6.

Doar o lingură de spirulină conține:
• 4 grame de proteine
• 11% din doza zilnică recomandată de vitamina B1
• 15% din doza zilnică recomandată de vitamina B2
• 4% din doza zilnică recomandată de vitamina B3
• 21% din doza zilnică recomandată de cupru
• 11% din doza zilnică recomandată de fier

Vestea bună e că nu ai nevoie de o cantitate mare de spirulina într-un smoothie pentru a te bucura de toate beneficiile sale: chiar și câteva grame îți oferă o porție extra de nutrienți de bună calitate, fără a schimba gustul smuti-ului.

 

De ce să te împrietenești cu smoothie-urile verzi?

Pentru că piața e departe chiar și dacă e aproape, atunci când n-ai timp. Timpul pe care ți l-ar lua să cumperi, cureți, prepari, dregi o salată verde sau un piure de spanac este uneori inexistent.

Pentru că ai de hrănit guri mofturoase, mici sau mari, care se strâmbă la o salată sau la o garnitură de legume. În schimb fac slup-slup-slup și zâmbesc când le oferi o băutură cu gust delicios, și poate mai și spun „mulțumesc că ai grijă de mine”, adică fix ce-ți aduce cea mai mare bucurie.

Pentru că vara, în oraș sau în vacanță, vrei să te bucuri de o piele sănătoasă, strălucitoare, protejată de soare nu doar din exterior prin puterea SPF-ului, ci și din interior prin puterea antioxidanților.

Pentru că n-ai avut timp să-ți iei pauza de masă, ai ronțăit niște răutăți de la automat, iar corpul tău nu și-a primit vitaminele de care are nevoie ca să țină pasul cu programul tău.

Pentru că ai nevoie de combustibil din mers, ușor de luat într-o sticluță și de ținut în rucsacul de drumeție, în geanta de birou sau în ghiozdanul de școală.

Motive sunt multe, și toate sunt bune. Curiozitate și dorință de bine să fie!