Produs adăugat
tik tok logo
Sporturile de iarnă

Sporturile de iarnă: cum să ieși „fit” din sărbători

Sporturile de iarnă

Nu te arunca în capcana cozonacilor, cârnaților, jumărilor și a șoriciului! Sau, bine, aruncă-te, dar cu un pic de precauție. Încearcă să fii cât de cât activ și în această perioadă plină cu tentații culinare. Chiar dacă este iarnă și ne jucăm ba cu zero grade, ba cu zăpadă și gheață, sportul este, în continuare, un prieten de nădejde!

Aleargă! Traseul tău preferat de alergare nu este nici mai lung, nici mai dificil, câtă vreme te echipezi cum trebuie. Pantofi de alergare trail, impermeabili, și deja esențialul triplu-strat de haine, care să îți permită să mai dai jos sau să mai pui ceva pe tine, dacă te incingi sau, dimpotrivă, te ia frigul: bluză termică, tricou tehnic și o haină rezistentă la vânt și umezeală. Și, bineînțeles, voință!

Înoată! Este, practic, unul dintre cele mai non-invazive sporturi. Și, de sărbători, cu multă lume plecată în concedii, bazinele sunt un pic mai libere și, recunoaște, chiar și tu ai ceva mai mult timp la dispoziție. Puncte bonus? Aici chiar nu trebuie să te îmbraci cu multe straturi, înainte de a începe turele de bazin.

Pedalează! Nu, nu am greșit! Normal, nu cu aceeași cursieră pe care ai folosit-o până în toamnă, ci cu un fat-bike. Da, cauciucurile acelea groase care nu sunt tocmai practice pe uscat și pe asfalt devin numai bune pentru un plus de aderență, pe zăpadă. Ai o suprafață mai mare de contact, o mai bună stabilitate și, corect, dai și ceva mai tare în pedale.

După cum vezi, am pus aici trei sporturi de care te poți apuca oricând, indiferent de condițiile de afară. Nici nu am deschis lista de sporturi care sunt la ele acasă pe zăpadă sau gheață – ski, snowboard, patinaj sau cursele de bărci. Da, sunt și oameni care se dau cu bărcile pe lacurile înghețate. Tot vântul și pânzele acoperă partea de propulsie, doar că sunt încălțate cu un fel de skiuri gigant.