2019, anul în care Gen Z depășește numeric generația Millenials
Sursa foto aici
Se pregătește un schimb de ștafetă, la vârful celor mai numeroase generații care populează, în prezent, Pământul. Millenials, generația născută între anii 1980 și 2000, va fi depășită numeric de către Gen Z, tinerii născuți din anul 2001.
Gen Z va ajunge la un uimitor 32% din populația globului, iar milenialii vor rămâne la 31,5%.
Generația Z sunt copii ai Generației X, dar au și părinți care sunt Mileniali. Perioada de recesiune a învățat Generația Z să fie independentă și a dus la o mare dorință antreprenorială, după ce părinții și frații mai în vârstă au avut dificultăți la locul de muncă.
Această generație se confruntă cu un decalaj în creștere al veniturilor și o clasă de mijloc în scădere, care au condus la creșterea nivelului de stres în familie. Elevii Generation Z se auto-identifică ca fiind loiali, plini de compasiune, grijulii, deschisi, responsabili și hotărâți. În același timp, își privesc colegii lor de generație ca fiind competitivi, spontani, aventurieri și curioși. În plus, unele dintre competențele lor, cum ar fi citirea, se transformă din cauza familiarității lor cu dispozitivele digitale.
Millenials, generație care are parte de o imagine în presă preponderent negativă prin comparație cu alte grupuri de vârstă, a produs inclusiv termenul de „quarter life crisis”, de care suferă șase persoane din zece, conform spuselor lor, din cauza percepției publice.
Un studiu recent arată că aproape jumătate din cei 10.000 de respondenți nu sunt fideli locului de muncă și intenționează să își shimbe job-ul în cel mult doi ani. Un alt raport arată și că generația își alimentează comoditatea din avansul tehnologic – preferă achizișiile online, pentru că este mai ușor decât să meargă la magazin.
În Marea Britanie, 2.000 de repondenți confirmă că generația Millenials se luptă cu dificultățile financiare și cu presiunea găsirii jobului potrivit, a unei proprietăți imobiliare și cu găsirea jumătății pe care o merită.
Sursa aici