Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

5 bunătăți prietenoase cu rucsacul de drumeție

5 bunătăți prietenoase cu rucsacul de drumeție

5 bunătăți prietenoase cu rucsacul de drumeție

Dacă e mai, e vreme tot mai bună să ne dezmorțim cu plimbări în natură! Muntele e cel mai frumos teren de sport, cu aer curat, liniște și mișcare pe care nici n-o simți, fiindcă mintea e doar la peisaj. Cel puțin până te lovește foamea!

Ei bine, ce iei în rucsac care să nu tragă greu, dar să-ți dea forță și chef de umblat hai-hui? Uite câteva idei:

1. Biscuiți sărați din cereale integrale

Sunt ușori, ocupă puțin spațiu și dau la schimb destule calorii bune de transformat în kilometri urcați. Alege biscuiți din cereale integrale, care eliberează treptat energia, ca să nu te trezești cu crash când ți-e priveliștea mai dragă. Iar dacă au și ceva semințe de floarea soarelui sau de in, și mai bine! Extra energie și grăsimi bune, ca să-ți ții echilibrul și mental.

2. Unt de alune sau nuci

Un borcănel cu unt de alune de pădure, caju sau fistic, fără zahăr adăugat, poate fi un bun prieten al rucsacului. Drumeția poate arde și 600 de calorii pe oră, deci ai nevoie de hrană calorică, plină de vitamine și minerale din surse cât mai curate. Perfect pentru o gustare la înălțime, alături de 1-2 biscuiți.

3. Câteva fructe proaspete

Merele, citricele și bananele pot rezista 2-3 zile la drum și sunt minunat de răcoritoare și hidratante după ce ți-ai dat sufletul urcând. Își merită locul în rucsac!

4. Carne sau brânzeturi cât mai uscate

Proteinele sunt esențiale pentru mușchii puși la treabă pe munte. Alege produse crud-uscate, fără multă grăsime și fără aditivi. Cu cât carnea este mai bine uscată, cu atât va rezista mai mult în rucsac. Dintre brânzeturi, alege sortimente maturate, tari, care îți oferă în plus și o porție bună de calciu.

5. Batoane din fructe și nuci

Bineînțeles, batoanele nu pot lipsi de pe listă! Sunt mici, ușoare, dar pline ochi de vitamine. Zahărul natural din fructe îți dă energie rapidă, iar nucile sunt pline de grăsimi bune și minerale.

Știai că batoanele SLooP au doar 3 ingrediente? Când sunt atât de bine smuticite, nici nu e nevoie de mai mult!