Produs adăugat
tik tok logo
lucruri pe care să nu le mai ții în casă

5 lucruri pe care nu mai are rost să le ții în casă, în noul an

Lucruri pe care să nu le mai ții în casă

Sursa foto  aici

Anul nou vine cu tot felul de rezoluții și de liste, iar aici contribuim și noi – ce ai zice dacă îți facem o listă cu lucrurile pe care nu mai are rost să le ții în casă, de care mai bine ai scăpa și care nu fac altceva decât să îți ocupe loc? Cum ar fi un an nou cu mai mult spațiu și loc de respirat?

Cutia cu încărcătoare și cabluri vechi. Chiar mai ai nevoie de încărcătorul laptop-ului pe care l-ai și aruncat acum cinci ani? Dar de cablul de transfer de la telefonul de acum trei generații? Caută bine și s-ar putea să găsești și un stick de memorie de 128 MB. Wow, 128 MB! Da, știm, e cutia aceea cu lucruri pe care le păstrezi, pentru că nu se știe niciodată când îți vor fi de folos. Dar, dacă nu te-ai atins de ea în 2018, ce te face să crezi că te va ajuta în 2019?

Medicamentele expirate. Sertarul sau cutia cu medicamente are nevoie de o triere. Când este ultima oară când te-ai uitat la termenele de valabilitate? Cu o farmacie la aproape fiecare colț de stradă, fii sigur că poți înlocui imediat stocul, cu atât mai mult cu cât medicamentele nu mai arată bine sau nu mai sunt în termen.

Hainele vechi de iarnă. Da, fularul acela pe care nu l-ai mai purtat de trei ierni dar, pe care, cumva, nu îți vine, încă, să îl atunci. Mănușile care s-ar putea nici să nu îți mai vină. Geaca pe care ai luat-o pentru vacanța la ski din 2014 – dar tu nu ai mai fost la ski de atunci! Da, moda are ciclicitatea ei și s-ar putea ca toate aceste lucruri să revină „în tendințe”, dar chiar vrei să pui spațiul tău la bătaie pentru asta?

Pernele. Pernele de toate felurile – de la cele de dormit, la cele de decor. Nu ar trebui, pur igienic, să le ai în casă mai mult de 1-2 ani. Împrospătează-ți patul și canapeaua. Aruncă tot ce e vechi sau nu este igienic. Vei dormi mai bine, respira mai bine și vei avea parte și de ceva nou, în casă.

Cănile. Pe una o ai de la Secret Santa din 2015, de la job-ul anterior. Pe alta, de la un bun prieten. Una este cumpărată impulsiv, dintr-un magazin, pentru că arăta bine, dar nu a fost folosită de mai mult de trei ori. Și, așa, când deschizi dulapul, vezi 32 de căni, maxim trei dintr-un set, iar tu folosești, zi de zi, tot aceeași cană, pentru cafeaua de dimineață. Triază-le, spală-le și donează-le.