Produs adăugat
tik tok logo
Sfaturi ca să îți reintri în formă după pauza de sărbători

5 sfaturi ca să îți reintri în formă după pauza de sărbători

Sfaturi ca să îți reintri în formă după pauza de sărbători

Sursa foto  aici

Mesele lungi și grele de Sărbători au trecut, rezoluțiile noului an încă sunt proaspete, sălile de fitness au vârf de audiență și parcă este momentul să îți reintri în program cu exercițiile fizice, nu? Ca să nu ai o trecere bruscă, cu febră musculară, accidentări sau alte lucruri care ți-ar putea tăia prematur pofta de sport, îți dăm, în continuare, cinci ponturi simple, despre cum să te reapuci de mișcare.

Pornește încet. Da, în decembrie mâncai kilometri după kilometri de alergare, ridicai greutăți pe bandă rulantă și covorașul de yoga îți era nedespărțit. Dar săptămânile de pauza își pun amprenta asupra corpului tău. Dacă, mental, știi cât poți, lasă-i corpului un pic de timp de acomodare. Fă lucrurile la 80-90% din ritmul anului trecut și o sa te ferești și de nesuferita febră musculară.

Gândește-te doar la tine. La sală va fi, întotdeauna, cineva care aleargă mai repede pe bandă, face mai multe seturi de exerciții, mai repede și mai bine. Nu este momentul, după această pauză, să devii competitiv și să „te alergi” cu cei din stânga și dreapta ta. Asta poate duce foarte ușor la accidentări. Fii concentrat la ritmul tău și la ce ai de făcut, cu calm, pentru a eveni în vârf de formă.

Setează-ți obiectivele. Fii clar în ceea ce vrei de la tine. Fii specific în privința zonei corpului pe care vrei să o lucrezi, a numărului de kilometri pe care vrei să îi pedalezi sau a vitezei de alergare. Vei fi mai eficient, mai mulțumit de rezultatele finale și mai liniștit că ai realizat ce doreai, fără să forțezi.

Fii activ și în zilele de pauză. Nu te lăsa pradă sedentarismului, în zilele în care nu ai antrenamente programate. Deși e mare tentația de a sta pe canapea la un film, cu ceva de ronțăit la îndemână, fii activ. Fă câteva mișcări de încălzire, dezmorțește-te, fă o plimbare și evită, pe cât posibil, să fii prea static.

Răspunde în fața cuiva. Fie că este un prieten cu care ai promis că ieși la alergare, fie că este antrenorul tău personal sau echipa cu care ai de jucat un baschet, ai nevoie de o figură care să te mobilizeze și în fața căreia să fii responsabil, în cazul în care te bate gândul să „tragi chiulul” de la o zi de sport.

A, și ar mai fi și sfatul bonus – nu uita de prietenul SLooP, care poate fi cu tine oriunde, în buzunar sau în geanta de sală. Îți va face doar bine, promitem!