Produs adăugat
tik tok logo
Avocado

Avocado, pe lista neagră?

Avocado

Sursa foto  aici

Fructul de avocado, nelipsit din farfuriile pasionaților de mâncare sănătoasă, dar și din conturile de Instagram ale macro, micro și nano influencer-ilor, primește o lovitură neașteptată, iar o serie de restaurante și cafenele din Marea Britanie îl interzic și îl elimină din meniu.

Care este cauza? Impactul nefavorabil asupra mediului, sustenabilitatea și distanțele parcurse de fruct, în timpul transportului.

Explicația vine chiar de la un proprietar al unui lanț de cafenele care tocmai ce a decis să îl scoată din meniu – The Wild Strawberry Cafe: „Obsesia față de avocado a lumii occidentale a plasat o cerere fără precedent asupra fermierilor de avocado, împingând prețurile până la punctul în care există inclusiv rapoarte despre cartelurile de droguri mexicane care controlează exporturile lucrative”.

“Pădurile se micșorează pentru a face loc plantațiilor de avocado. Exploatarea intensivă de aceste dimensiuni contribuie la emisiile de gaze cu efect de seră prin însăși natura sa și pune presiune asupra rezervelor locale de apă”.

Un raport Greenpeace al ultimilor ani, citat de Independent, spunea că „Dincolo de mutarea pădurilor și de efectele asupra retenției de apă, utilizarea ridicată a produselor chimice agricole și volumul mare de lemn necesar pentru ambalarea și transportul avocado sunt alți factori care ar putea avea efecte negative asupra mediului înconjurător si a bunăstării locuitorilor acestuia”, a explicat organizația.

Sursa aici