Produs adăugat
tik tok logo
Basme, mituri și sfaturi „băbești” despre alimentație

Basmele despre alimentație și adulții care cred în ele

Basme, mituri și sfaturi „băbești” despre alimentație

Un studiu al – bineînțeles – cercetătorilor britanici, efectuat pe un eșantion reprezentativ de peste 2.000 de adulți, relevă faptul că patru din zece persoane cred în basmele, miturile și sfaturile „băbești” despre alimentație. Inclusiv în faptul că morcovii te fac să vezi mai bine pe întuneric.

Se pare că, între audiențele record la nunta lui Harry și Meghan și tradiționalele ceaiuri de la ora cinci, 33% dintre britanici își fac timp să creadă, printre altele, că guma de mestecat, odata înghițită, se digeră în șapte ani.

Ce mai cred insularii? Că săritul peste mese – nu la propriu – ajută la slăbit, la fel ca și abținerea de la a mai mânca ceva după orele 20.00. Mai mult, un alt mit bine împământenit este că zahărul îți dă energie – fără să mai iei în calcul căderea de după ce trec efectele dozei – iar ouăle nu sunt bune, pentru că strică nivelul de colesterol. Ceea ce noi, după cum am scris aici, știm că este fals.

Tot din studiu aflăm că – deloc surprinzător – după un weekend de excese, britanicii se simt slăbiți de energie, iar abia miercuri și joi își revin la nivelul de vârf al săptămânii. În zilele de nivel minim, ei petrec peste trei ore și jumătate simțindu-se vlăguiți, alergând dupa cafea, ciocolată sau banane. Toate acestea, în timp ce noi avem soluția, la îndemână – un SlooP revigorant.

Sursa aici