Produs adăugat

Din motive logistice, comenzile online se livrează în 3 - 5 zile lucrătoare. Mulțumim pentru înțelegere.

Know your food

Know your food!

Know your food

Know your food

Știi ce mănânci? Astăzi, despre campionul micului dejun – oul

Ne interesează tot mai mult ce mâncăm, ne informăm și avem cu toții slăbiciunile noastre, mai mari sau mai mici, pentru anumite feluri de mâncare. Dar cât de multe știm despre alimentele pe care le consumăm zi de zi?

Și aici nici nu vorbim despre a diseca etichetele produselor – ne știi doar, suntem SLooP, nu avem nimic de ascuns, iar pentru noi eticheta este și un loc de spus povești, pentru ca totul este simplu și clar, la nivel de ingrediente.

Vorbim, în schimb, despre alimentele de bază, iar astăzi, dacă ne întrebați cine a fost primul, oul sau găina, iată că oul este cel care este primul, pe blogul nostru.

I se spune un super-aliment, și pe bună dreptate. Dacă ar avea și el o listă de ingrediente, ar suna așa: Vitamina A, B2, B5, B12 si Seleniu. Ce mai avem? Aproape toate celelalte vitamine și minerale de care are nevoie corpul omenesc. Inclusiv calciu, fier, potasiu și zinc.

Un ou mare are, în medie, 77 de calorii, șase grame de proteină de calitate, cinci grame de grăsimi și urme de carbohidrați. Aproape totul, concentrate în gălbenuș – albușul conține în exclusivitate proteine.

Se spune că morcovii fac bine pentru vedere. În timp ce meritul morcovilor este recunoscut, despre rolul benefic al oului nu se vorbește atât de mult. Luteina și Zeaxantina, antioxidanți care reduc semnificativ riscul afecțiunilor ocular, inclusive al cataractei, se găsesc, în abundență, în gălbenuș. Iată și un alt sens al sintagmei ou ochi.

Da, în concluzie, oul își merită locul său stabil, în mesele noastre. Să aveți poftă!