Produs adăugat
tik tok logo
carbune activ beneficii

Beneficiile cărbunelui negru în alimentație

Adăugăm cu drag ingrediente minune în shot-urile SLooP, bucurându-ne de cât de #smart este natura și cât de mult ne ajută pentru a avea o viață mai bună, cu mai multă #energie și #vitalitate. Azi vorbim despre cărbunele negru, acest adaptogen care nu pare trendy, însă credem că ar trebui să aibă toate luminile reflectoarelor asupra sa.

Ce este cărbunele activ

 

Cărbunele activ sau medicinal are o lungă istorie de utilizare în medicină. Inițial a fost folosit ca antidot împotriva intoxicării sau otrăvirii, deoarece una dintre super puterile lui este să absoarbă toxinele din compuși chimici, prin textura sa poroasă.

Plot twist!

Deși cărbunele în sine atrage și absoarbe aceste elemente, el nu este absorbit de organism. (Acum înțelegeți de ce ne dorim să îl aducem mai mult în luminile alea bune, cu beautify). Care este explicația chimică pentru #geeklovers? Cărbunele are o sarcină electrică negativă, iar toxinele au o sarcină electrică pozitivă. Practic, el le neutralizează, funcționând ca cel mai iubit bodyguard al organismului.

Pe lângă folosirea sa încă din Antichitate în aceste practici, el are și multiple alte beneficii pentru sistemul digestiv, renal, piele, păr sau dinți.

Particulele de carbon ajută la coagularea altor substanțelor chimice, iar cărbunele conține și turbă, coji de nucă de cocos sau sâmburi de măsline. Este fin, inodor și se produce prin supraîncălzirea surselor naturale, precum lemnul. Doar o linguriță de cărbune medicinal este atât de puternică încât ea poate curăța de până la zece ori greutatea sa – dacă nu este acesta un silent unsung hero, atunci cine este? 🥺

Mai jos beneficiile lui pe larg, sau de ce cântăm noi acest cântec.

Vezi aici ce sunt adaptogenii, plantele minune care se regăsesc în shot-uri SLooP

Beneficiile cărbunelui negru în alimentație

Beneficiile cărbunelui sunt aprobate și susținute de Organizația Mondială a Sănătății. Aceasta a aprobat cărbunele ca tratament de urgență în cazul supradozelor, otrăvirilor, contactul mare cu substanțe de curățare, clor, pesticide, ciuperci toxice sau plante otrăvitoare. Din fericire, cărbunele are beneficii și pentru alte situații, mai puțin urgente.

Este benefic pentru ten și păr, dar și ca deodorant

În vechime, cărbunele era aplicat direct pe piele, pentru a trata mușcăturile de insecte sau chiar de șarpe. În ziua de astăzi este folosit și în industria cosmetică, deoarece proprietățile sale de curățare pot atrage mai ușor toxinele și bacteriile de la suprafața pielii, îndepărtându-le, astfel, mai ușor.

Cărbunele ajută pielea și în profunzime, căci reduce impactul radicalilor liberi asupra organismului. Din păcate, aceștia obișnuiesc să ne fure electroni din celulele pielii, lăsând-o să pară mai obosită, mai lipsită de vitalitate sau elasticitate.

Cărbunele curăță scalpul și părul de celule moarte, are rol antibacterian și antiseptic asupra rănilor.

Rolul său în deodorante este de a absorbi umiditatea și neutraliza gazele nocive și mirosurile neplăcute – de aceea, pe lângă zona de axilă sau picioare, există și produse destinate frigiderului, pentru a deschide ușa acestuia cu bună dispoziție ^_^.

Alte utilizări sunt în mușcăturile de insecte, erupțiile cutanate, zonele acneice, ca ingredient activ în măștile pentru ten, în transpirația excesivă.

Beneficii gastro intestinale

Sistemul digestiv iubește cărbunele, și de aceea vom împărții beneficiile lui pe categorii, deoarece sunt foarte multe ^_^

Ameliorează arsurile și balonările, deoarece cărbunele neutralizează substanțele care afectează stomacul sau ne balonează. Funcționează ca un proces de #detox, curățând intestinul.

Combate diareea atunci când absoarbe substanțele cu care putem fi intoxicați și chiar previne absorbția substanțelor care dau această afecțiune.

Cărbunele ajută cazurile de reflux gastric: această afecțiune din ce în ce mai întâlnită 💔 este datorită numeroaselor gaze intestinale, care sunt absorbite de textura poroasă a cărbunelui, înmagazinând prin găurelele sale minuscule aceste lucruri care ne supără.

Colesterolul rău (LDL) nu mai este o problemă atunci când consumăm cărbune: el poate crește nivelurile de HDL, reglând nivelul optim al acestui indicator.

Elimină toxinele din organism și ajută rinichii

Pe lângă toxinele și otrăvurile de care am povestit mai sus, cărbunele susține și funcția renală, care altfel ar fi fost abandonată în fața compușilor nedoriți 🥹 Corpul nostru lucrează zilnic pentru a sintetiza cantitatea de poluare, microplastic sau metale grele pe care o ingerăm, iar funcționarea normală a rinichilor este ajutată de filtrarea acestor toxine.

Cărbunele este folosit și în filtrele de apă de uz casnic, filtrând apa din orice pahar în care este introdus, lăsând-o tot incoloră.

Este benefic pentru hangovers

Hehe. Cu toții am fost acolo (nu judecăm ce beți atunci când nu beți SLooP) 🙈. Pudra de cărbune absoarbe și compușii nesănătoși din alcool, ajutându-ne să ne trezim a doua zi #fresh, de parcă nu s-a întâmplat (aproape) nimic.

Albește dinții

Este contraintuitiv să albim dinții cu o substanță complet neagră? YES. cu toate acestea, funcționează și se găsește în numeroase paste de dinți? ALSO YES 🤷🏻‍♀️.

Cărbunele este un abraziv blând, care nu atacă smalțul și nu pătează dinții. Are grijă de sănătatea noastră bucală (am zis că absoarbe toxinele), are proprietăți antifungice și antibacteriene și îmbunătățește structura smalțului.

Tehnic vorbind, el nu albește dinții, ci îi aduce în starea originală: elimină ușor petele de cafea, vin, ceai sau tutun, curățând sănătos și în profunzime.

Unde găsești Cărbunele activ la SLoop

După cum am descris mai sus, cărbunele chiar este un 🦸🏻‍♀️ erou: aduce numeroase beneficii incredibile, fără să facă totul despre el: dimpotrivă, este discret și gentil, ca un introvertit care își termină munca la perfecție și pleacă acasă, fără să aștepte laude sau atenție 😭.

În cinstea lui și cu drag pentru culoarea incredibilă am creat Shotul cu Moringa și ghimbir, destinat pentru diminețile în care putem fi copleșiți de lista de taskuri, de zilele care nu mai aduc vara odată, de nevoia de minte limpede și corp fresh.

Vezi aici totul despre Shot-ul SLooP cu Moringa, cărbune și ghimbir. Un shot este o băutură crudă, presată la rece, fără zahăr, plin de nutrienți, care se consumă de obicei în cantități mai mici decât un smoothie sau un suc normal, deoarece este mult mai concentrat. Poate fi băut ca atare, diluat cu apă sau cu suc.

Are un gust proaspăt acrișor, dar preferăm să lăsăm mai jos câteva testimoniale chiar de la voi 💛

Supriza totala! Gust excelent, nu ma asteptam. Desi are culoarea neagra si se simte carbunele, mi-a placut f mult gustul! in plus, m-am simtit foarte bine! L-am consumat dupa masa de pranz si cred ca m-a ajutat la digestie.

Nu e de speriat. Pana acum nu mai bausem nimic cu carbune. Gust excelent, mai bun decat la cele clasice cu ghimbir. Chiar mi-a dat o stare de bine. Thx, Sloop!

Foarte interesant. Se asorteaza de minune cu pisica mea neagra

Neasteptat de bun. WOW. L-am cumparat pentru ca eram curioasa, culoarea m-a socat. Gustul este super bun nu ma asteptam si e si sanatos pentru ca are carbune.

Shot de energie. Un shoc de energie si gust. E primul produs de genul acesta pe care l-am gustat. M-a trezit si m-a energizat instant. Iar carbunele este super simpatic, ramane cateva secunde pe zambet, cat sa fii “prins” ca tocmai ti-ai incarcat bateriile :))))

Mulțumim 🤗 Și vouă, eroii SLooP, și cărbunelui, eroul tuturor 🖤.