Produs adăugat
tik tok logo

Beneficiile Maca asupra vieții sexuale

Și de ce am ales acest adaptogen ca super prieten SLooP

A friend with benefits, mai exact ^_^. Mai jos vom trece în revistă toate beneficiile Maca, această plantă minune cu avantaje specifice și concrete: așa cum ne plac ingredientele pe care le alegem pentru băuturile SLooP.

Ce este Maca

Maca este o plantă care crește în Anzi, acei munți îndepărtați din America Latină, încărcați de istorie și cultură fascinantă. Este o plantă adaptogenă și un superaliment, care a fost folosită de populațiile andine încă din cele mai vechi timpuri. Proprietățile ei energice și nutritive i-au adus și numele de ginseng andin, dar ea face parte din familia cruciferelor, precum conopida, broccoli sau varza.
Maca este un adaptogen antioxidant, deci luptă împotriva radicalilor liberi și de aceea am ales-o în shot-urile SLooP.

Vezi aici ce sunt adaptogenii, plantele minune care se regăsesc în shot-uri SLooP

Beneficiile Maca

Pentru viața sexuală și libido

Maca conține zinc, iod și acizi grași, elemente care echilibrează hormonii sexuali și îmbunătățesc starea generală. Acest afrodisiac ne dă un boost de energie și bună dispoziție, reducând stresul.

Turmericul și ghimbirul sunt și ele ingrediente minune pentru viața sexuală, așa că le-am adus împreună în Shot-ul cu Maca, Turmeric și Ghimbir.

Citește mai mult despre cum îți poți îmbunătăți viața sexuală prin somn și alimentație 💙

Pentru fertilitate și sistemul reproducător

Pudra de maca s-a dovedit a fi eficientă în special pentru bărbații infertili. Din păcate, infertilitatea este o afecțiune recurentă a cuplurilor din secolul nostru, fiind printre cele mai întâlnite obstacole în rândul celor care doresc să facă copii. Consumul pudrei de maca crește volumul și numărul de spermatozoizi, precum și motilitatea acestora. Împreună cu libidoul crescut, maca favorizează astfel fertilitatea.

Maca este eficientă și în rândul femeilor, fără să aibă efecte adverse, precum în tratamentele hormonale. Ea doar normalizează nivelul hormonilor din organismul feminin, stimulând glanda pituitară. Astfel, întregul sistem endocrin este menținut sănătos, împreună cu secrețiile de estrogen și progesteron.

 

Pentru sănătatea feminină

Sindromul premenstrual este printre cele mai nevăzute procese prin care femeile trec lunar. Manifestările variază mult de la organism la organism, însă toate se învârt într-un spectru de disconfort, durere, anxietate, stări apatice sau iritare.
Din fericire, rădăcina de maca echilibrează nivelul hormonal din corp, ameliorând simptomele premenstruale, precum și cele ale menopauzei. Maca reduce și dismenoreea (durerile menstruale), bufeurile, transpirațiile nocturne sau insomniile.

 

Pentru creier

Maca îmbunătățește starea de spirit, anxietatea și depresia. Compușii numiți flavonoide care se regăsesc în maca sunt cei care au aceste efecte asupra stării noastre psihice. În acest moment simptomele de apatie, ruminare, anxietate sau stări depresive sunt din ce în ce mai întâlnite, iar maca este un salvator minune pentru toate aceste provocări ale sănătății mentale.

Maca este bogată în aminoacizi esențiali, vitamine, acizi grași, fibre, săruri minerale, iar toate acestea combat oboseală fizică și psihică, precum și stresul. Planta este și o prietenă a atleților, deoarece îmbunătățește și răspunsul nostru la efort și susține masa musculară.

Nu doar atleții iubesc maca: maca susține și procesele de învățare și memorie, fiind folosită încă din vechime de către cei care mergeau la școală în preajma lanțului muntos al Anzilor.

Pentru sistemul osos

Densitatea oaselor este susținută de calciul și sărurile minerale întâlnite în maca. De aceea, ea este benefică copiilor în perioada de creștere, dar și femeilor în perioada de sarcină și alăptare.

Bonus: maca întărește sistemul imunitar, ameliorând simptomele gripale.

 

Unde găsești Maca la SLooP

Am gândit un shot special pentru Maca, turmeric și ghimbir. Numele lui este DRIVE și este plin de adaptogeni benefici. Funcționează perfect în loc de cafea, funcționează în zilele pline în care avem nevoie de un boost de liniște și de energie, dar este un companion perfect și la drum lung sau într-o zi de vacanță, pentru #metime și #zen. Nu degeaba se numește Drive, căci ni-l imaginăm driving off into the sunset precum un erou care și-a terminat treaba și se pregătește pentru următorul film 💛.

Are un gust blând și dulceag, datorită merelor și ananasului din compoziție. Este apreciat și de către cei care se tem de intensitatea ghimbirului și de obicei ghimbir cu fugiții 🙃

Vezi aici totul despre Shot-ul SLooP cu Maca, turmeric și ghimbir.

Un shot este o băutură crudă, presată la rece, fără zahăr, plin de nutrienți, care se consumă de obicei în cantități mai mici decât un smoothie sau un suc normal, deoarece este mult mai concentrat. Poate fi băut ca atare, diluat cu apă sau cu suc.