Produs adăugat
tik tok logo

#sexhealth prin alimentație și somn

Multe lucruri care țin de sănătate nu sunt neapărat #fun, însă unele subiecte sunt preferatele tuturor

Puține liste cu alimente sunt atât de fun precum cele în care menționăm că sunt benefice și pentru viața sexuală, făcându-ne mai sănătoși, mai energici, mai puțin iritabili, mai calmi și cu un libido crescut. De aceea am reunit toate piesele care intră la #goodies pentru un puzzle sexual reușit.

Ce înseamnă #sexhealth

Pe lângă absența oricăror probleme de sănătate și de natură sexuală, definiția sănătății sexuale se traduce și printr-o stare de bine, activă și energică. Pentru ca toate acestea să ajungă pe verde, este nevoie de o sumă de factori fizici, mentali, sociali, emoționali și cei definitorii pentru siguranță.


Vitalitate și confort

Probabil primul aliment care îți vine în minte sunt stridiile, deoarece sunt considerate foarte afrodisiace. Însă ce este mai important este să avem o meta grijă de corpul nostru, iar pentru acest lucru, avem nevoie de vitalitate și energie, de inițiativă și prezență, de implicare și proactivitate.

Pentru a ne putea relaxa, dedica sau implica unei activități avem nevoie de o stare generală de bine a corpului, să ne putem gestiona anxietățile, să ne simțim în control și în siguranță. Să lucrăm mai mult la soluții și dorințe și să fim mai puțin copleșiți de probleme și nevoi.

Pe lângă vitalitate, confortul este necesar pentru a ne simți bine și a ne bucura de o viață sexuală sănătoasă, activă și entuziastă. Aceasta poate fi și o viață sexuală single, dar care beneficiază de atenția noastră, de iubirea de sine și de entuziasmul de a ne descoperi și învăța corpul.

Somnul în #sexhealth

O calitate proastă a somnului ne poate afecta pe multiple planuri. Ne predispune la mai multă anxietate sau stări depresive, aduce presiune asupra relațiilor din cauza stărilor de iritabilitate sporită, crește probabilitatea conflictelor și a stresului, scade capacitatea noastră de a lua decizii obiective, limpezi și inteligente și ne poate afecta controlul impulsurilor. Dorința și excitarea sexuală pot fi afectate în mod direct de lipsa de energie fizică, sau ca o consecință a celor de mai sus, fiind în mod indirect influențate de lipsa de somn.

La polul opus, sexul influențează somnul în mod pozitiv: ne poate aduce stări de bine și relaxare, oxitocină și sentimente de apropiere, intimitate și siguranță. Orgasmul obținut prin masturbare sau altă activitate sexuală aduce o mai bună calitate a somnului, iar nivelul de cortizol scade – acesta fiind hormonul asociat cu stres.

Problemele legate de somn pot varia de la lucruri mici, pe care le putem îmbunătăți ușor, până la factori mai profunzi. Sperăm ca orice disfuncție a somnului să fie una temporară și să poată fi redusă dacă mergem la culcare mai devreme, avem o activitate fizică plăcută, nu mai lăsăm ecranele cu lumină albastră în dormitor și ne simțim bine cu mesele de peste zi.

#Funfact: Suntem singurele mamifere care își pot amâna somnul. Spre deosebire de noi, celelalte adorm atunci când le este suficient de somn, fără să își spună că mai pot sta treji pentru un task, un episod, o anumită oră de culcare :).

 

Alimentația în #sexhealth

Pe lângă toate alimentele benefice, mesele echilibrate și rutinele sănătoase, iubim adaptogenii și ne bucurăm să îi putem consuma cât mai des. Adaptogenii sunt ingrediente active din plante și ciuperci care îndeplinesc trei condiții: sunt complet non-toxice, ne ajută corpul să gestioneze mai bine stresul și generează procesul de homeostazie.

Unul dintre adaptogenii noștri preferați este MACA, care se regăsește și în noile shots SLooP UP și susține buna funcționarea a libidoului, ajută energia fizică și mentală, funcționează ca o cafea, dar aduce beneficii și în perioada menopauzei.

Vezi aici noile shots SLooP, pline de adaptogeni 🙂

 

Alimente care susțin sănătatea hormonală

Sindromul premenstrual resimțit de femei poate avea o varietate de simptome, de la stări psihice de tristețe, iritabilitate sau anxietate, până la simptomele fizice de oboseală, durere, un sistem digestiv sensibil. Elementele de mai jos contribuie la o ameliorare a acestor simptome sau cauze (scăzând inflamația din corp), însă ele sunt benefice pentru ambele genuri, fiind și adjuvanți ai energiei sexuale.

Turmericul

Are un compus activ numit curcumă, iar aceasta are efecte antiinflamatorii, antispasmodice și asigură și bună funcționare a libidoului. La SLooP îl găsești în Shot cu Maca, Turmeric și Ghimbir, Sucul de Portocale, Mango și Turmeric, dar poți încerca acasă, pentru o variantă caldă, un homemade Turmeric Latte, cu miere și lapte vegetal.

Ghimbirul

Poate scădea nivelul prostaglandinelor, care resimt durerea în țesuturile umane. Această plantă minune poate reduce dismenoreea și crampele (pre)menstruale și combate oboseala asociată cu sindromul premenstrual.

Găsești ghimbirul și în noul Shot cu Moringa, Cărbune activ și ghimbir, pentru gust proaspăt și acrișor, dimineți matinale și un organism și cap limpede. Dacă vrei o cantitate mai mare, avem și alternativa sucului de Măr, Ananas și Ghimbir.

Magneziul

Compensează starea de oboseală pe care o simțim și ne ajută să avem un somn mai bun. Dar el contribuie și în mod direct la energia sexuală, deoarece împiedică testosteronul să se îmbine cu proteinele din corp, lăsându-l să elibereze o energie sănătoasă în corp. Magneziul susține sistemul nervos și ajută la relaxarea musculară.

Fructele de pădure

Și, în general, toate fructele acrișoare conțin multă vitamina C și K, potasiu, magneziu, fibre și prebiotice. Contribuie la un unui tract digestiv sănătos și sunt un ingredient delicios de mâncat împreună cu persoana preferată, de aceea recomandăm provizii și porții duble.
Și pentru că ne-am gândit la împărțit, am creat și variante de Smoothie cu fructe de pădure la 750 de ml. ^_^

Nuci și semințe neoxidate

Conțin grăsimi sănătoase (aici numărăm și avocado, de fapt), omega 3, sunt o bună sursă de proteină și contribuie la scăderea colesterolului. Se potrivesc și vegetarienilor și veganilor și pot fi parte din rețete delicioase, precum laptele vegetal, untul de nuci sau salatele cu semințe.

Toate frunzele verzi

Precum sSpanacul, kale, valeriana, leurda, țelina, ștevia, urzicile 💚 sunt bogate în fier, vitamine, minerale și fibre, dar sărace în calorii, deci ne putem umple castroane cu bucuria primăverii (sau măcar să încercăm să o manifestăm în suflet și farfurii).
Ridicăm mâna la Smoothie SLooP UP DOER cu spanac și spirulină verde, pe care l-am descris inițial ca fiind bun pentru înviorare, dar înviorarea are multe forme 🙃.

Țelina, castravetele, morcovii, merele

Au rol detoxifiant și echilibrează nivelul de estrogen din organism, cu ajutorul bagajului de vitamine A, B, C, fier și calciu cu care vin la pachet (un bagaj corect, clar mai bun decât cel emoțional). Sunt o sursă de pectină și antioxidanți și reușesc să ne aducă și relaxare, calmând manifestările stresante.
Nouă ne plac merele în Smoothie cu Fructul Dragonului sau în Sucul de Mere, Sfeclă și Zmeură.

Probioticele

Sunt bacterii bune, care luptă cu cele rele și cu virusurile, așa cum am detaliat mai mult aici. Ele produc agenți neurochimici pe care creierul îi folosește pentru a-și regla procesele mentale legate de învățare, memorie și dispoziție. Punem accent pe dispoziție ^_^.

Alimente de evitat

Uleiul trans, prăjit, alimente ultra procesate (tot ce e ambalat și luat de pe rafturile fără frigidere), proteine animale de calitate slabă, zahărul rafinat (Dar nici nu le avem pe site 👀). Știm, nimănui nu-i plac listele cu lucruri pe care să nu le facem, însă am simțit nevoia să enumerăm, după o listă cu atâtea bunătăți benefice.

Orice ați alege, #staysafe #getfruity and #havefun 💘.