Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Când viața îți dă lămâi, bucură-te de beneficii

Când viața îți dă lămâi, bucură-te de beneficii

Despre lămâi știm deja că sunt o sursă minunată de vitamina C, aliat de nădejde pentru imunitate. Dar ele fac mai mult bine de atât pentru trup și suflet. Iată câteva motive în plus să le savurezi ca ingredient în mâncăruri, în limonade fresh sau pur și simplu să arunci câteva felii în apa de băut.

Când viața îți dă lămâi, bucură-te de beneficii

Un pic de bine pentru inimă

Vitamina C din fructe înseamnă mai mult decât imunitate la răceli. Ea ajută și la reducerea riscurilor de boli cardiovasculare. Mai ales că luptă în echipă cu fibrele și alți compuși precum hesperidina și diosmina, care contribuie la scăderea colesterolului și la buna circulație.

Un pic de bine pentru rinichi

Pietrele la rinichi sunt o problemă pe cât de comună, pe atât de supărătoare. Iar acidul citric din lămâi ajută la prevenirea formării lor prin efectul diuretic și creșterea pH-ului urinar. Doar 100 ml de suc de lămâie pe zi pot oferi suficient acid citric pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi.

Un pic mai multă hidratare

Chiar dacă nu simți setea, corpul tău te anunță că e deshidratat prin oboseală cronică, dureri de cap, amețeală sau apetit crescut. Dacă trebuie să-ți pui remindere pe telefon pentru a bea apă, s-ar putea ca un pic de gust acrișor să transforme acest task într-o plăcere. Câteva felii de lămâie în carafa de apă pot face diferența de gust și motivație să te hidratezi suficient.

Ajutor pentru digestie

Lămâile au 10% carbohidrați, majoritatea constând în fibre solubile și zaharuri. Iar principalul tip de fibră din lămâi este pectina, care susține echilibrul florei intenstinale și încetinește absorbția zaharurilor.

Pentru a te bucura din plin de beneficiile lămâilor, cu tot cu fibre, trebuie să consumi și pulpa. Iar dacă nu ai timp să-ți prepari acasă limonade cu toate bunătățile din lămâi, le găsești la noi gata de luat oriunde, în rețete delicioase cu fructe și-un strop de miere.

Sursa aici