Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Ce gust are apa

Ce gust are apa? Ce gust îi dai!

Ce gust are apa

Dacă faci parte dintre cei care se străduiesc să bea suficientă apă, își instalează aplicații și își setează remindere, s-ar putea ca un pic de gust să facă „proiectul apa” ceva mai ușor și mai plăcut pentru tine.

Apa infuzată are în plus arome fresh și bunătăți din fructe și legume, așadar prinzi doi iepuri cu fiecare pahar savurat.

La ce te ajută apa infuzată?

Fiind apă, te ajută în primul rând la hidratare. Mai ales prin faptul că gustul mai bun îți dă un imbold să bei mai multă și să te apropii de cei doi litri zilnici.

În plus, ajung la tine și o parte dintre vitaminele din fructele și legumele infuzate. Nu cât ar ajunge dacă le-ai mânca proaspete, dar mai mult decât dacă bei apă obișnuită, adică deloc. Și fiecare pic de bine contează!

Te mai ajută și să ții apetitul sub control și să reduci ronțăielile dintre mese, fiindcă de multe ori confundăm setea cu foamea. Și unde nu e sete, sunt mai puține alarme false că ar fi timpul să mănânci ceva.

Cum și cât timp se infuzează apa?

Primul și cel mai important pas este să eviți contaminarea apei infuzate: spală bine mâinile înainte de a începe, alege fructe și legume cu coaja intactă și spală-le foarte bine, folosește apă filtrată sau îmbuteliată. După ce ai făcut mixul, depozitează apa infuzată la frigider, într-un recipient închis.

Infuzarea fructelor sau legumelor durează 1-2 ore, sau 3-4 dacă vrei o aromă mai intensă. Când e gata o poți păstra la frigider și consuma în siguranță pentru următoarele 2-3 zile.

Ce fructe și legume poți infuza?

Aproape orice fructe și legume îți plac, în principal cele cu coajă comestibilă, care vor rămâne intacte după câteva ore sau zile în apă. Câteva favorite: citrice (lămâie, portocale, grapefruit), fructe de pădure, castraveți, mere, pere, struguri, kiwi.

Atenție la citrice: în cantități prea mari, ele pot afecta smalțul dinților și pot provoca arsuri gastrice, deci folosește-le cu măsură!

Dar cea mai bună apă infuzată este cea cu mixul pe care ți-l faci tu. Hidratează-te în felul tău!