Produs adăugat
tik tok logo
Cei 10000 de pași spre creativitate

Cei 10000 de pași spre creativitate

Poate că ești unul dintre acei oameni care fac ture prin birou sau prin casă atunci când se gândesc la ceva important sau când vorbesc la telefon. Sau poate îi ai în jurul tău și te amețesc de fiecare dată. În orice caz, expresia „Da’ mai stai locului!” sigur a apărut la un moment dat, măcar în gând.

Studiile spun, însă, ca e mai bine să nu stai locului. Din contră, mersul pe jos stimulează gândirea creativă, în cel mai pur sens al ei: adică găsirea unor soluții atât realiste, cât și originale.

Un experiment derulat de Universitatea Stanford a comparat nivelul de creativitate al unor studenți așezați, față de cel al unui grup care a făcut mai întâi o plimbare. Rezultatul: doar 5-15 minute de mers pe jos au dublat numărul de idei creative venite din partea studenților.

Și încă o veste bună: nu contează așa de mult pe unde te plimbi, atâta timp cât o faci. Poate fi un birou fără ferestre, un parc, chiar și până la magazin, important e să-ți pui corpul în mișcare, iar mintea îl va prinde din urmă.

Așadar, încă un motiv să te oferi voluntar atunci când colegii întreabă cine merge până la Mega, să mergi o stație pe jos sau să te plimbi până la colegul în loc să-i dai mail.

La mulți pași!

Sursa: aici