Produs adăugat
tik tok logo
Cheamă Crăciunul mai devreme

Cheamă Crăciunul mai devreme, bucură-te mai mult!

Tradiția spune că-i cu ghinion să cânți colinde înainte de vreme, dar studiile recente spun altceva: dacă primești sărbătorile în casa ta mai din timp, prelungești bucuria ta și a celor dragi.

Decorațiunile de Crăciun, spun psihologii, sunt ancore către copilărie. Luminițele și colindele funcționează ca o mașină a timpului care te transportă instant înapoi, iar nostalgia pozitivă reduce stresul și te aduce în dispoziția de a dărui, a face fapte bune, a împărtăși bucuria cu cei din jur.

Simplul proces de a decora casa și bradul are foarte multe asocieri pozitive: scoți din debara cutia cu decorațiuni și începi să dezgropi amintiri: mici comori făcute manual de o persoană dragă, globurile preferate ale copiilor, beteala care a trezit dezbateri în alți ani (se pune circular sau în zig-zag?), bomboanele care vor dispărea din brad pe furiș, una câte una.

Mai mult, o casă decorată festiv e și o carte de vizită: studiile arată că prietenii și vecinii percep locatarii unei astfel de case ca fiind sociabili, prietenoși și plăcuți.

O, ce veste minunată, nu?

Sursa aici