Produs adăugat
tik tok logo
Cum mănânci mai sănătos în oraș?

Cum mănânci mai sănătos în oraș?

Cum mănânci mai sănătos în oraș?

Probabil ți-ai propus ca anul ăsta să-ți faci un pic de bine cu o dietă mai echilibrată, ceea ce e mai ușor atunci când pregătești bunătățile acasă, cu mâna ta, și știi exact ce pui în farfurie sau la pachet. Dar ce te faci cu prânzurile la cantină sau serile cu prietenii în oraș? Meniurile sunt doldora de tentații, preparatele au întotdeauna o doză de mister, iar la final nu știi exact ce și cât ai consumat.

Iată câteva măsuri necomplicate pe care le poți lua pentru ca mâncatul în oraș să se pupe cu planurile tale pe 2020:

Dacă poți, consultă meniul înainte să mergi.

Dacă vezi doar prăjeli și dulciuri, ai timp să te reorientezi sau să propui altceva. Iar dacă ai opțiuni sănătoase, poți decide asupra lor în avans ca să nu simți presiunea de a comanda primul lucru pe care îl vezi atunci când prietenii așteaptă să te hotărăști.

Comunică cu ospătarul.

Nu te sfii să întrebi dacă un preparat e prăjit sau copt, dacă el conține făină, ulei sau alte ingrediente de care ai prefera să te ferești. Și nu uita că meniul nu e întotdeauna bătut în cuie: poți cere o altă garnitură în loc de cartofii prăjiți incluși standard, un sos de roșii în loc de maioneză, sau tot dressing-ul separat ca să poți decide cât din el consumi.

Împarte cu cineva sau alege antreuri.

Dacă porțiile sunt foarte generoase, poți alege două antreuri mai ușoare în locul unui fel principal foarte consistent, sau poți căuta pe cineva din grup cu care să împarți o porție. Iar dacă nu ai cu cine să împarți, poți lua la pachet jumătatea rămasă, ca să-i bucuri pe cei de acasă sau pe tine la masa următoare.

Masa dinainte de masă și masa de după masă.

Pâinea caldă cu unt dinaintea comenzii, desertul recomandat călduros la final, precum și băuturile din timpul mesei – toate împreună pot dubla sau tripla numărul de calorii consumate la restaurant. Te vei bucura mai mult de ce ți-ai ales din meniu dacă sari peste coșul cu pâine, iar o cafea bună poate înlocui cu succes desertul.

Și nu-ți face procese de conștiință dacă ai trecut peste toate sfaturile și ți-ai dat voie să te răsfeți regește. Important e ca în ziua următoare să continui cu obiceiurile sănătoase și să-ți faci un pic de bine în cât mai multe zile din 2020.

Sursa aici