Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Sport

Cum ne mișcăm în noul an? 5 trenduri de sport pentru 2021

Sport

Sursa foto : Shutterstock

La început de an, probabil te gândești și la un nou început în rutina ta de sport. Poate ți-ai propus să te ții cu mai multă seriozitate de program, să faci sport mai des, mai mult sau să încerci mișcări noi. Însă anul ăsta e diferit: vine cu multe lecții de anul trecut și schimbări care vor să devină obiceiuri bune.

Ne mișcăm pentru sănătate fizică și mentală

După un an atât de stresant, ideea de self-care a venit din urmă să compenseze și s-a revărsat în toate domeniile vieții – la birou, la relaxare, la masă, la sport.

Dacă înainte sportul era văzut ca un mod de a căpăta „beach body” sau de a arăta mai bine în general, în 2021 sportul e despre echilibru fizic și mental. Revin la putere yoga, pilates, barre, exerciții care îmbină mișcarea cu stretching-ul și dau un refresh și minții.

Procesul este la fel de important ca rezultatul: sportul înseamnă deconectare de probleme și reconectare cu propriul corp și cu bucuria de a-l face din ce în ce mai puternic și mai rezistent.

Mișcarea online face bine offline

În 2020 au prins viteză canalele video de fitness și cursurile online ale instructorilor. În 2021, chiar dacă o parte din săli se vor redeschide, confortul de a avea instructorul acasă, vorbind din ecran, va continua să ne pună în mișcare.

Un microtrend simpatic: exercițiile fitness cu ochelari VR. Cum ar fi să te vezi pe vârful unui munte în timp ce urci pe stepperul de acasă?

Pauza de prânz a revenit

2020 ne-a făcut să ne redefinim programul zilnic și să ne bucurăm iar de mese luate altfel decât deasupra tastaturii, între două mailuri.

Lucrând acasă într-un regim ceva mai flexibil, am regăsit și timpul pentru a pregăti mese rapide și a le savura în liniște… cel puțin până la următorul call.

Iar o parte din publicul work from home a regăsit și oportunitatea de a folosi acest timp pentru a strecura puțină mișcare: câte 15 minute de fitness pe YouTube, o scurtă plimbare sau o fugă cu bicicleta până la magazin? Da, e timp!

Intervale pentru eficiență

Și dacă tot am vorbit despre exerciții rapide strecurate între două ședințe, una dintre cele mai eficiente variante este HIIT – high intensity interval training. Mai pe scurt… intervale.

Tehnica se bazează pe alternarea timpilor de mișcare foarte intensă cu timpi de mișcare lentă.

Rezultatul? Într-un timp foarte scurt se ard mai multe calorii decât făcând alte tipuri de sport.

În plus, se pretează foarte bine pentru spațiul locuinței, fiindcă nu cere mult spațiu sau echipamente speciale.

Aerul liber e noua sală

După luni de stat acasă, oamenii au redescoperit bucuria mișcării în natură sau chiar pe stradă: bicicletele au zburat de la raft, potecile de munte și-au regăsit drumeții, trotinetele încă domină străzile.

Sportul afară va continua să rămână un trend major în 2021. Așa că pregătește-ți bicicleta și bocancii de munte pentru la primăvară!

Surse:

https://www.buzztribe.news/five-fitness-trends-to-keep-up-with-in-the-year-2021/

https://www.today.com/health/biggest-fitness-trends-look-2021-today-t204089