Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Alergiile de primavara

Cum ținem la distanță alergiile de primăvară?

Alergiile de primavara

Am intrat într-o altfel de primăvară, una în care trebuie să fim mai atenți ca oricând la sănătatea și protecția noastră și a celor din jur. Banalele alergii de sezon ne pot afecta mai mult acum, când un strănut în public poate avea efecte grave sau poate semăna multă panică.

De la ce apar alergiile de primăvară?

Dacă în spațiile închise reacțiile alergice pot veni tot anul de la praf și acarieni, în aer liber principalul alergen de sezon este polenul. De obicei este inofensiv, însă are efecte neplăcute atunci când imunitatea scade după sezonul rece.

Când organismul confundă particulele de polen cu factori nocivi, eliberează histamine și creează reacții precum ochi iritați și înroșiți, nas înfundat, strănut, gât uscat, tuse, urechi înfundate.

Din fericire, avem destule feluri de a combate toate aceste răutăți:

1. O casă curată, dar nu foarte aerisită

Primul pas este să aerisim cu măsură: deschidem ferestrele doar dimineața și nu pentru mult timp, ca să nu invităm polenul la noi acasă.

Păstrăm cu grijă curățenia, aspirăm regulat, strângem și depozităm obiectele care adună praf – covoare, plușuri, pături pufoase.

În plus, pernele și așternuturile antialergice sunt buni prieteni ai somnului liniștit.

2. Echiparea pentru aer liber

Polenul circulă cel mai ușor prin intermediul vântului, așa că atunci când suntem în aer liber e recomandat să ne acoperim nasul, gura și ochii. Și cum cu masca ne-am obișnuit deja, trebuie doar s-o asortăm cu o pereche de ochelari de soare pentru protecție deplină.

Gelul dezinfectant nu trebuie nici el să lipsească. În perioada asta, el ne poate ajuta și să evităm transferul alergenilor de pe mâini pe față.

3. Bunătăți cu efect antialergic

Vestea bună e că ne putem lua porția de protecție împotriva alergiilor și din ceea ce mâncăm. De exemplu, ghimbirul are efect antiinflamator și combate simptome precum nasul înfundat și usturimea ochilor.

Vitaminele și antioxidanții sunt buni prieteni ai imunității, iar imunitatea ține alergiile la distanță. Le recunoști după culoare – tot ce e verde, portocaliu, roșu, violet e de partea noastră: de la verdețurile de sezon (salată, spanac, ceapă verde, leurdă) până la fructe de pădure și citrice.

Și poate n-ai mereu timp să dai o fugă la piață ca să-ți completezi meniul cu bunătăți fresh. Pentru asta suntem noi aici, cu un întreg curcubeu de bunătăți pentru o primăvară fără răutăți.

Sursa aici