Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Curcubeu de bunătăți

Curcubeu de bunătăți: unde e culoare e valoare!

Bunatati

Sursa foto : Shutterstock

Primul simț cu care ne bucurăm de mese și gustări? Văzul! Ce poate fi mai îmbucurător ochiului decât o bogăție de fructe și legume fresh, îmbrăcate de mama natură în culori vibrante? Și știe el de ce:

Când vine vorba de mese și gustări, cu cât culorile sunt mai puternice, cu atât valoarea nutrițională este mai mare. Iată cu câte bunătăți vin ele la pachet:

Roșu – culoarea inimii sănătoase

Dacă e roșu, e licopen. Un carotenoid puternic ce reduce riscul apariției mai multor tipuri de cancer și se găsește cel mai abundent în roșii. Un pont: cu un pic de ulei de măsline, licopenul este și mai bine absorbit de organism.

Un alt pigment natural roșu: antocianinele – un antioxidant ce protejează inima prin reglarea tensiunii și a colesterolului. Îl găsești în căpșune, zmeură, merișor, struguri roșii, rubarbă, sfeclă.

Galben – o rază de bine pentru piele radiantă

Culoarea galbenă sau portocalie e dată de carotenoizi, pe care organismul îi convertește în vitamina A și într-o stare de bine pentru ochi, piele și oase.

Așa că nu te feri de bunătăți precum piersici și caise, cartof dulce, dovleac, ardei galbeni, mango, pepene galben.

Iar citricele galbene aduc un bine în plus: multă vitamina C, ca un shot de imunitate.

Verde – de nelipsit pentru o digestie brici

Cea mai sănătoasă culoare: o vezi în farfurie și știi din start că-i spre binele tău. Dar de ce?

Verdele anunță o serie de nutrienți importanți pentru digestie, sănătate și imunitate: luteină, zeaxantină, potasiu, magneziu, calciu și fier.

În plus, frunzele verzi precum cele de salată, spanac, rucola, kale sunt și o bună sursă de acid folic, esențial pentru femeile însărcinate.

Albastru/violet – imunitate înainte de toate

Culoarea vine de la antocianine, antioxidanți puternici care protejează celulele, inima și circulația și reduc riscurile de boli răutăcioase.

Așa că pune cu încredere în coșul de cumpărături vinete, prune, struguri negri, afine. Cu cât culoarea e mai închisă, cu atât sunt mai bogate în antioxidanți.

Curcubeu la îndemână

Știiim că-i greu să tot faci piața, să cureți, să toci și să-ți faci norma de 5 porții zilnice de fructe și legume recomandată de OMS.

Tocmai de aia te ajutăm să-ți faci un pic de bine chiar și pe fugă, cu smoothie-urile și sucurile noastre în cele mai fresh culori naturale.

Că-ți place simplă, smuticită sau puțin gătită, culoarea naturală îți face bine. Fă-o în felul tău!

Sursa aici