Produs adăugat
tik tok logo
Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult

Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult

Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult

Sursa foto aici

Grămada de vase din chiuvetă, tigăile uitate pe aragaz, farfuriile, bolurile și tacâmurile împrăștiate pe masă și, în general, senzația de dezordine te fac să mănânci mai mult, mai haotic și mai impulsiv, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Cornell pe un grup de 98 de femei.

Astfel, o jumătate a grupului a fost instruită să aștepte pe cineva într-o bucătărie curată, ordonată și liniștită, iar cealalta jumătate a fost repartizată într-o bucătărie dezordonată, încărcată și zgomotoasă. Ce aveau cele două încăperi în comun? Boluri cu prăjituri, sticks-uri și morcovi.

Mai mult, subiecții nu doar că au fost lăsați în încăperi opuse ca atmosferă, dar au și fost rugați să descrie o situație în care și-au pierdut controlul sau una în care și-au menținut calmul.

Rezultatele? În zece minute, oamenii care au fost lăsați să aștepte în bucătăria dezordonată au mâncat, în medie, cu 53 mai multe calorii doar din prăjituri, față de grupul din încăperea curată. Mai mult, participanții la studiu care și-au descris situația în care au pierdut controlul au mâncat cu 100 mai multe calorii, în medie, decât ceilalți.

La noi, totul ar fi fost mai ușor. Ne-am fi strâns la un SlooP și am fi vorbit, calm, despre cum să ne organizăm mai bine bucătăriile. Ca să nu ajungem să mâncăm compulsiv.

Sursa  aici