Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Despre juice shots, sau un pic de bine în stare concentrată

juice shots

O gustare rapidă și pe trend, shot-urile din fructe și legume vin cu multe promisiuni la pachet: energie, imunitate și refresh pentru digestie și starea de spirit. Dacă nu sunt preparate termic și amestecate cu zahăr, conservanți și coloranți, nu prea au cum să-ți strice. Dar asta nu înseamnă că sunt tot ce ai nevoie pentru o sănătate tun și o viață roz.

În primul rând, ce sunt juice shot-urile?

Sunt esențe tari în porții mici: de obicei au între 30 și 50 ml și conțin fructe și legume în diverse combinații, adesea cu ingrediente puternice precum ardei cayenne, turmeric, ghimbir, miere sau lămâie.

Cum te poți bucura de beneficiile lor?

Întâi de toate, e important să știi că ele nu repară ca prin minune o dietă din care lipsesc nutrienții esențiali și nici nu tratează probleme specifice de sănătate. Consideră-le mai degrabă un impuls decât un leac. Un shot de fructe și/sau legume pe zi poate completa dieta cu vitaminele și mineralele de care ai nevoie mai ales în perioadele foarte solicitante.

Efectul se simte cel mai bine după o perioadă în care le-ai consumat regulat – câteva săptămâni sau luni. O astfel de doză de vitamina C, vitamina E, beta-caroten, seleniu sau folați se va resimți doar dacă ai integrat-o pentru mai mult timp în dieta ta zilnică.

De asemenea, e important ca nutrienții din juice shot să fie în cantitățile potrivite. De exemplu, un juice shot cu vitamina C ar trebui să conțină peste 1 gram pentru a avea un efect real pentru imunitate. Iar ce-i prea mult strică: dacă depășește 2 grame de vitamina C, poate cauza tulburări digestive.

Juice shots vs. Smuti

Chiar dacă juice shot-urile îți oferă rapid și eficient vitaminele și mineralele din fructe, au și  dezavantaje: ele nu conțin și fibrele care ajută digestia, mențin sănătatea florei intestinale și dau o stare de sațietate.

Dacă nu ai mult timp și cauți o soluție eficientă care să-ți ofere toate bunătățile din fructe și legume, inclusiv pulpa și fibrele, atunci prietenii tăi sunt smuti-urile (smoothies) presate la rece, care îți pot completa cu succes cele 5 porții de fructe și legume recomandate zilnic de OMS.

Sursa aici