Produs adăugat
tik tok logo
Ecranul te face să vrei ceva dulce

Ecranul de pe care citești acest articol s-ar putea să te facă să vrei ceva dulce

Ca în mai multe seriale care ne-au impresionat în ultimii ani, spargem și noi al patrulea perete și îți vorbim direct: chiar acum, în timp ce citești acest text, s-ar putea să ți se facă poftă de ceva dulce. Hai să îți povestim de ce.

Un studiu recent arată că doar o oră de expunere la lumina albastră – tipul produs de ecranul smartphone-ului, laptop-ului sau televizorului –, pe timpul nopții, crește nivelul de glucide din sânge și ridică și consumul de dulciuri, la șoareci.

Cercetarea specialiștilor de la universitățile din Strasbourg și Amsterdam  confirmă rezultatele studiilor anterioare care au arătat o corelație între obezitate și nivelul de lumină artificială, pe timpul nopții. Ecranele LED, cu un nivel sporit de lumină albastră, activează sensibilitatea celulelor retinale ale ochiului și transmit direct informații către zonele din creier care reglează apetitul.

Studiul care face obiectul articolului nostru de față a expus șobolanii la lumină albastră pe timpul nopții iar, pentru a modela mai bine comportamentul și rezultatele translatate oamenilor, șoarecii aleși aveau obiceiuri diurne  – treji ziua și adormiți noaptea.

Ce înseamnă asta pentru noi? Probabil un nou pas între consumul de media prin intermediul ecranelor și riscurile de sănătate. Cum poți regla lucrurile? Pentru început, închide ecranul și relaxează-te. Asta este tot.

Sursa: aici