Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Fructe pe gratar

Fructe pe grătar? Da, se poate! 5 bunătăți de grătărit vara asta

Iubim fructele proaspete așa cum le-a dat natura, dar iubim și să ne jucăm cu ele în fel și chip! Știai că unele fructe se înțeleg de minune cu grătarul? Zaharurile din ele se caramelizează, aroma de fum complimentează gustul fructelor, iar posibilitățile sunt nelimitate. Le poți savura simple, cu un pic de înghețată, ca frigărui, în salate sau ca garnituri ușoare pentru carne. Iată câteva idei numai bune de încercat în sezonul grătarelor.

Prunele

Prunele capătă un gust minunat la grătar: partea tăiată se caramelizează în doar câteva minute. Dacă adaugi și puțină miere și scorțișoară, ai un desert complet și nevinovat.

Pepenele

Pepenele e poate cel mai surprinzător lucru pe care îl poți pune pe grătar. Pentru că e delicat și are multă apă, e recomandat să-l pui pe foc mic. Se potrivește de minune în salate cu brânză ușor sărată, sau singur ca desert ușor, stropit cu puțin suc de lime.

Piersicile

Piersicile la grătar sunt o altă idee foarte versatilă. Merg și ca garnitură pentru preparate din porc, și ca topping pentru o cupă de înghețată. Trebuie doar să pui jumătățile cu partea tăiată în jos pe grătarul uns cu puțin ulei sau unt și să le lași până se caramelizează la suprafață și pulpa devine moale și zemoasă.

Merele

Merele cu scorțișoară nu sunt doar pentru plăcintă. Pune pe grătar câteva felii unse cu un mix de suc de lămâie, miere sau zahăr brun și scorțișoară. Le poți savura cu un pic de înghețată de vanilie, sau alături de preparate din porc sau vânat.

Ananasul

Ananasul pus pe grătar prinde un gust cu care îți vei surprinde toți invitații – sau doar pe tine. Nu te judecăm dacă îi adaugi puțin rom, vanilie și scorțișoară, care îi vor amplifica dulceața naturală. Merge ca topping pentru iaurt sau înghețată, dacă ai răbdare și nu-l mănânci imediat cum l-ai luat de pe grătar.

Sursa aici