Produs adăugat
tik tok logo
Hai afară la zăpadă, caloriile să ardă!

Hai afară la zăpadă, caloriile să ardă!

Câte weekend-uri de iarnă, atâtea ocazii pentru o sesiune de cardio super fun în zăpadă cu gașca sau familia. Sporturile de iarnă au câteva beneficii pentru trup și minte pe care nu le găsești întotdeauna și la sală. Cu vitaminele din SLooP și experiența celor de la Școala de ski și snowboard Snowline, poți descoperi pe pârtie o sursă neașteptată de energie. 

Hai afară la zăpadă, caloriile să ardă!

Sportul la rece arde mai multe calorii

Când zburzi prin zăpadă, cu skiurile, sania sau snowboard-ul, organismul muncește mai mult ca să-și mențină temperatura, iar metabolismul crește. Un studiu recent a arătat că sportul la temperaturi sub 0 grade poate arde cu până la 34% mai multe calorii decât la temperaturi de peste 10 grade. Ski-ul și snowboard-ul pot arde între 270 și 340 de calorii pe oră în cazul unei femei, în funcție de greutate și intensitate.

Cură cu vitamina D

Chiar dacă e mai tentant să stai acasă la căldură, iarna e cel mai important să petreci timp în aer liber. Lumina naturală pe față și pe mâini, chiar și timp de 15 minute de 2-3 ori pe săptămână, ajută corpul să producă vitamina D. Așa că, la următoarea ieșire cu familia la ski sau cu sania, dați jos mănușile pentru câteva minute bucurați-vă de soare.

Leac anti-moleșeală

Dacă te ascunzi în casă și visezi la vară, s-ar putea ca tocmai frigul să fie leacul de care ai nevoie. Lumina soarelui combate astenia și moleșeala, iar sporturile de iarnă stimulează hormonii fericirii – epinefrină, adrenalină și norepinefrină. Măcar un weekend pe lună merită să evadezi de sub plapumă și să găsești veselia acolo unde nu te aștepți – afară, la rece.

Antrenament pentru toate grupele de mușchi

Pe pârtie, tot corpul ia parte la distracție: ski-ul antrenează coapsele și fesierii și conferă echilibru și anduranță. Snowboarding-ul solicită atât pulpele și gambele, cât și spatele și brațele (mai ales când te ridici după o trântă în zăpadă). Iar patinajul pe gheață tonifică picioarele, crește pulsul și ameliorează echilibrul, plus că dă foarte bine pe Instagram.

Dacă nu știi exact de unde să începi, prietenii noștri de la Snowline sunt gata să te îndrume pe pârtie. Primul contact cu o pereche de ski-uri sau un snowboard poate fi intimidant, dar cu prietenii aproape primul pas devine o joacă. Ne vedem pe pârtie!