Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

În aer liber sau la sală: unde ne mișcăm mai bine?

În aer liber sau la sală: unde ne mișcăm mai bine?

În aer liber sau la sală: unde ne mișcăm mai bine?

Când vine vorba de mișcare, fiecare pas contează. Dar unde îi facem ca să ne facem mai mult bine: sub cerul liber, la lumina soarelui, sau sub razele neoanelor din sala de fitness? Răspunsul este da! Pentru că ambele vin cu avantaje doar ale lor.

Bunăstare sub soare

Un studiu cu 800 de participanți a confirmat că mișcarea în aer liber antrenează nu doar corpul, ci și buna-dispoziție. Participanții la studii au declarat că se simt revitalizați, energizați și relaxați după o sesiune de sport afară. În plus, simplul obicei de a petrece mai mult timp în aer liber reduce șansele de obezitate în rândul copiilor.

Mai mult, sportul afară vine cu un supliment natural imbatabil: vitamina D, stimulată de lumina naturală pe care o primim atunci când ne antrenăm în timpul zilei. Experții spun că pentru a ne face plinul de vitamina D e suficient să petrecem câte 30 de minute la soare, între orele 10:00 și 15:00, de două ori pe săptămână. Bineînțeles, nu trebuie să uităm de protecția solară nici măcar în zilele mai răcoroase de toamnă.

La sală cu extra-motivație

Când vine vorba de sportul între patru pereți, vestea bună e că te poți bucura de aer mai curat decât afară, dacă locuiești într-un oraș poluat. În plus, nu e nevoie să te îmbraci în straturi ca să fii gata pentru orice vreme, fiindcă în sala de sport condițiile sunt constante: nu ai variații de temperatură, vânt din față sau pietricele în teniși.

Un alt avantaj al antrenamentelor la sală este doza de motivație cu care vin. Studiile confirmă că cei care fac mișcare cu parteneri sau în grupuri sunt mai perseverenți decât cei care fac sport solo. Mai mult, dacă sala are și un instructor, primești indicații pentru a te antrena mai eficient, mai sănătos sau a descoperi exerciții care ți se potrivesc mai bine.

Ia ce-i mai bun din fiecare

Deci, cum te antrenezi cel mai bine? În felul tău, desigur. Cel mai eficient sport este cel de care poți să te ții pe termen lung. Ca să iei ce-i mai bun din ambele lumi – vitalitatea de afară și motivația de la sală – noi recomandăm să găsești și sporturi de interior și de exterior care să-ți facă plăcere. Drumeție și ping-pong? Ciclism și squash? Jogging și escaladă? Creează-ți propriul mix și ia în geanta de sport și unul dintre mixurile noastre delicioase.

Sursa aici