Produs adăugat
tik tok logo
Mai puține jucării sub brad, mai multă bucurie de durată

Mai puține jucării sub brad, mai multă bucurie de durată

Că sunt scrise, desenate sau gângurite, scrisorile interminabile pentru Moșul pot da palpitații și celor mai generoși părinți. Își doresc tot ce au aflat de la colegi sau au văzut în reclame, se imaginează jucându-se la nesfârșit cu setul acela grozav despre care au tot auzit.

Petreci luni în șir căutând jucării educative, care să le stimuleze imaginația și aptitudinile. Rudele care vin în vizită aduc fiecare câte ceva distractiv pentru micul răsfățat. În ziua cea mare, ambalajele sunt sfâșiate, jucăriile ies cu zecile la joacă, bucuria e de nedescris. Dar pentru cât timp?

Un studiu al Universității Toledo susține că abundența de jucării nu stimulează dezvoltarea copilului, ci dimpotrivă: cu cât au mai puține jucării, cu atât crește calitatea timpului petrecut cu ele. Moda recentă a mindfulness-ului funcționează și pentru cei mici: când au puține, au timp să le descopere, să le studieze toate funcționalitățile și să găsească moduri noi și creative de a interacționa cu ele. Fără să le distragă atenția celelalte zeci de jucării care își așteaptă rândul.

Mai mult, copiii obișnuiți să primească toate cadourile pe care și le doresc sunt mai predispuși, pe termen lung, la dependențe precum cumpărăturile compulsive care duc la acumularea de datorii.

Deci ce facem cu lista pentru Moșul? O curatoriem cu atenție și reducem lista la maximum câteva jucării noi. Vorbim cu ceilalți Moși – rude și prieteni – înainte să vină echipați cu bucurie la pachet. Pregătim copiii în avans și le explicăm că Moșul e bătrân și nu poate căra atât de multe cadouri pentru un singur copil, când sunt atât de mulți în lume și toți așteaptă jucării.

Dacă deja ai acumulat o colecție mare de jucării de care copilul s-a plictisit, pune-le deoparte o vreme și dă-i timp să le uite. Pune-i la dispoziție mereu doar câteva, diferite, cu care să se joace mai mult, iar o dată la câteva săptămâni înlocuiește-le prin rotație cu altele.

Și nu uita să-i hrănești pofta de joacă și explorare cu bunătăți din fructe și legume. Chiar și Moșul se va bucura de un smoothie delicios atunci când lasă jucăriile sub brad. 🙂

Sursa aici