Produs adăugat
tik tok logo
Muzica ambientala influenteaza pofta de mancare

Muzica ambientală îți influențează pofta de mâncare

Muzica ambientala influenteaza pofta de mancare

Melomani, se pare că și muzica treceprin stomac. Sau, mai bine zis, influențează ceea ce trece prin stomac. Ți s-a întâmplat să ieși la masă cu gândul de a mânca o salată sau o porție de paste, însă, în schimb, să te alegi cu burgeri sau coaste? Probabil că muzica tare, alertă, din localul pe care l-ai ales, a avut un cuvânt de spus.

Un nou studiu al Univerității South Florida  arată că muzica din locul în care iei masa influențează, la nivelul subconștientului, deciziile în privința felurilor de mâncare alese.

Pe scurt, muzica tare te face să alegi burgeri și, în general, mâncăruri din gama „junk food”, în timp ce o melodie liniștită, cu un volum redus, te îndeamnă spre salate și opțiuni ceva mai sănătoase.

Ritmul rapid al muzicii face inima să bată ceva mai repede, iar un tempo mai încet aduce liniște în corp. Aceasta este doar una dintre explicații. De altfel, în timpul unui test efectuat într-o cafenea din Stockholm, în anumite perioade de timp muzica a rulat la 55 decibeli, iar în alte perioade, la 70 de decibeli. Cu 20% mai mulți oameni au optat pentru mâncăruri mai puțin sănătoase, cât timp fundalul sonor atingea nivelul de 70 de decibeli.

Nu doar restaurantele, ci și magazinele învață, tot mai mult, să își influențeze clienții prin muzică.

Sursa  aici