Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Pielea frumoasă începe de la masă!

Pielea frumoasă începe de la masă!

Pielea frumoasă începe de la masă!

Photo : Renata Bota

Dacă te gândești la rutina de frumusețe… începe să te gândești încă din bucătărie! Știi deja că ce mănânci se vede și se simte pe pielea ta. Vestea bună e că ai multe opțiuni delicioase. Uite câteva dintre ele:

Grăsimile bune

Grăsimile mononesaturate și polinesaturate – precum cele din avocado, pește gras, nuci și semințe – îți oferă acizi grași care hidratează natural pielea, îi mențin suplețea și elasticitatea. Iar dacă le iei din nuci și semințe, ele vin la pachet cu o porție bună de vitamina E. În plus, acizii grași omega-3 au efect antiinflamator, ceea ce înseamnă că țin sub control afecțiunile precum eczema sau psoriazis.

Carbohidrați cu indice glicemic scăzut

Un indice glicemic scăzut înseamnă un timp mai lung în care organismul descompune carbohidrații și îi convertește în glucoză. Zahărul este eliberat treptat, ceea ce înseamnă o producție echilibrată de insulină. Fluctuațiile prea mari de insulină pot afecta producția de colagen, accelerând apariția ridurilor. E un motiv bun să alegi cereale integrale, leguminoase și fructe în loc de făinoase și dulciuri.

Vitamina E

Un nutrient important, care protejează pielea de stresul oxidativ la nivel celular și susține regenerarea sănătoasă. O găsești în migdale, alune de pădure, avocado și uleiuri vegetale presate la rece.

Un motiv în plus să ronțăi batoanele noastre din fructe și migdale, delicioase și pentru dispoziție și pentru frumusețe.

5 porții de fructe și legume în fiecare zi

Fructele și legumele sunt o sursă importantă de antioxidanți care protejează pielea de deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi. Aceștia din urmă, în echipă cu poluarea, razele ultraviolete și fumatul, duc la îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare.

Așa că savurează zilnic un curcubeu de bunătăți din fructe și legume, pentru porția necesară de antioxidanți precum caroten și luteină – esențiali pentru o piele mereu tânără și radiantă.

Iar dacă nu ajungi mereu la piață să-ți refaci rezervele, cu un smuti sau un suc presat la rece ți-ai asigurat două din cele cinci porții.

Sursa aici