Produs adăugat
tik tok logo
Sănătatea e pentru orice buzunar

Sănătatea e pentru orice buzunar

Probabil te bombardează zeci de reclame la programe, suplimente, superfoods, săli și device-uri pentru o viață sănătoasă. Industria de wellness ne poate ajuta în multe feluri, dar ne și creează impresia că sănătatea depinde de cât investim. Iar asta poate fi descurajant atunci când ai deja multe alte cheltuieli. Vestea bună este că îți poți face bine zi de zi indiferent de buget.

O dietă echilibrată e accesibilă oricui.

Da, poți investi în superalimente și suplimente dacă nu ai disponibilitatea să-ți planifici meniul, să faci cumpărături și să gătești. Dar poți avea un regim alimentar foarte bun și pe bani puțini, cu o vizită la piață o dată la câteva zile. Fructele și legumele proaspete, de sezon, sunt cea mai gustoasă doză de vitamine și antioxidanți. Iar dacă nu stai foarte bine nici cu timpul, poți alege calea de mijloc: strecori rapid un smoothie la micul-dejun sau la gustarea de după-amiază.

Sportul se poate face oriunde.

Mișcarea de orice fel – sportivă, recreațională sau gospodărească – ține organismul sănătos și scade riscurile de boli cardiovasculare. Dacă vrei ghidare atentă pentru obiectivele tale, sigur că poți investi într-un antrenor personal. Dar dacă vrei doar să-ți faci un pic de bine, poți oricând și oriunde: acasă, când faci curățenie. La o plimbare cu câinele în parc. Cele două stații merse pe jos în loc de autobuz. Atâta timp cât nu zaci pe scaun, pe canapea sau în pat, fiecare mișcare contează.

Odihna nu costă nimic.

Poate unul dintre cele mai neglijate aspecte, somnul joacă un rol esențial în starea noastră de sănătate. Vedem o generație care suferă de oboseală cronică, presărată cu declarații pline de mândrie din categoria „eu dorm doar 4 ore pe noapte”. În realitate, odihna este cel mai ușor și accesibil mod de a avea grijă de noi. Somnul adânc reduce anxietatea și ne ajută să gestionăm mai ușor factorii de stres, să facem față responsabilităților zilnice. Câteva ore de somn în plus pot face diferența dintre un zâmbet calm și o criză de nervi din nimic. Dacă-ți plac algele, goji, quinoa, clasele de zumba și de spinning, suplimentele și terapiile alternative, atunci bucură-te de ele. Dar dacă vrei doar să fii bine, nu e nevoie decât de varietate și moderație. Un 2020 cumpătat!