Produs adăugat
tik tok logo
Single în luna iubirii? Bucură-te de avantaje!

Single în luna iubirii? Bucură-te de avantaje!

Bucură-te de avantajele de a fii single în luna iubirii

În plină furtună de inimioare și trandafiri, e ușor să pici în butoiul cu melancolie dacă perioada aceasta te prinde fără pereche. Și mai ales dacă prietenii cuplați îți poartă de grijă și te cadorisesc cu priviri pline de milă. În loc de partea cu „lasă, c-o să găsești tu pe cineva”, privește partea plină a paharului: viața single poate face bine la trup și suflet.

Când ești single, ai o viață socială mult mai activă.

Un studiu publicat de Universitatea din California arată că oamenii din întreaga lume socializează mai mult atunci când sunt solo decât când sunt în relații. Chiar cu 45% mai mult decât prietenii lor căsătoriți. Relațiile stabile au avantajele lor, însă cele mai multe nu fac casă la fel de bună cu ieșitul în oraș, hobby-urile sau vizitele la prieteni.

Somnul solo e mai odihnitor.

Se vorbește mult despre compatibilitatea din dormitor, dar cea din timpul somnului? E destul de greu de găsit și deja știi asta dacă a trebuit vreodată să te lupți pentru plapumă, pentru teritoriu mai pare pe saltea sau pentru a adormi cu soundtrack de sforăieli. Pentru cei singuri, calitatea somnului este deseori mai bună. Iar asta înseamnă șanse mai mici de a dezvolta depresie, piele deshidratată, stres cronic sau fluctuații de greutate.

Șanse mai mari să faci mișcare.

Sondajele arată că persoanele singure se mișcă mai mult și mai des decât cele aflate în cuplu. Și e de înțeles, ce poate fi mai tentant decât să te cuibărești cu jumătatea sub pătură la un maraton de filme și să vă ridicați de pe canapea câțiva ani mai târziu? Un studiu realizat în UK a arătat că, dintre persoanele care făceau mai puțin de 150 de minute de mișcare săptămânal, peste 60% erau căsătoriți.

Relațiile adeseori îngrașă.

Nu e doar un clișeu din comedii, ci e confirmat de numeroase studii: cei mai mulți oameni se îngrașă atunci când sunt în relații de lungă durată. Confortul în doi e tare plăcut, dar vine și cu tentații duble. E nevoie doar ca unul să aibă ideea de a comanda pizza pentru ca amândoi să se bucure de ea. Și e nevoie doar de câteva cazuri pentru a transforma asta într-un obicei.

În concluzie? Nu spunem că strugurii sunt acri, din contră. Sunt delicioși și au beneficiile lor. Dar până se coc destul cât să ajungă la tine, bucură-te din plin de ce crește pe pământ.