Produs adăugat
tik tok logo
Sport de sărbători

Sportul pe care nu știai că-l faci în perioada sărbătorilor

De sărbători ne așteptăm și ne asumăm că vom mânca mai mult și ne vom mișca mai puțin. Masa de Crăciun a românilor înseamnă aproximativ 2700 de calorii, conform unui studiu realizat de Treated.com.

Vestea bună e că sărbătorile vin și cu un maraton doar al lor. Cu cât te implici și dăruiești mai mult celor dragi, cu atât faci mai multă mișcare și compensezi pentru bunătățile de pe masă.

Casă curată, mișcare curată. În 10 minute de măturat sau dat cu aspiratorul, arzi în jur de 40 de calorii. Dacă mai pui și rufele la spălat, consumi încă odată pe-atât. În medie, estimările spun că o persoană de 60-70 kg arde cam 200 de calorii într-o oră de treburi gospodărești. Așadar te poți felicita nu doar pentru cât de frumos ai făcut în casă, ci și pentru că ți-ai făcut un pic de bine.

Mișcare frumos împachetată. Cadourile ambalate cu mâna ta sunt cele mai frumoase… și cele mai sănătoase. Nu doar că îți adaugi amprenta personală, dar în proces poți arde până la 120 de calorii pe oră. Românii au pe lista Moșului, în medie, 10-11 persoane, așadar cadourile împachetate cu drag și grijă pentru fiecare dintre ei pot însemna 300-330 calorii arse, cam cât o sesiune de jogging de 5 km.

Goana după cadouri. Într-o oră de colindat galeriile comerciale și de cărat plase cu bucurii pentru prieteni și familie, ai mai scăpat de vreo 100 de calorii. Și știm cu toții că shopping-ul anului nu durează doar o oră… Poate că online e mai simplu, dar offline vezi și atingi cadourile cu mâna ta, probabil te și enervezi puțin, dar la final ieși pe minus… în sensul bun. 

Masa de Crăciun, workout in progress. Gătitul, învârtitul prin bucătărie și turele de la cămară la frigider la cuptor și înapoi te ajută să arzi până la 159 de calorii pe oră. Aici trucul e să guști doar cât să te asiguri că e bun, ca să nu le pui pe toate la loc.

N-o mai pune pe mama să împodobească bradul. Las-o să se odihnească și consumă 170 de calorii pe oră ocupându-te chiar tu. Partea cea mai intensă a antrenamentului este, desigur, cea în care te chinui să decorezi vârful făcând echilibristică pe un scaun sau pe brațul canapelei.

Ce e de făcut, deci? Tot ce-i face fericiți pe cei dragi, de la o casă primitoare și până la bunătățile de pe masă și surprizele de sub bradul frumos împodobit. Cu fiecare gest pe care îl faci pentru ei, îți faci și ție un pic de bine.

Sursa aici