Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Obiective

#SuntemMaiMult în 2021: cum să alegi obiective de care chiar o să te ții

Dacă lista ta de rezoluții e cam aceeași în fiecare an, poate e timpul să te gândești la o nouă strategie. Când îți impui prea multe, prea deodată, este firesc să te rătăcești pe drumul de la dorință la faptă. Vestea bună e că avem știința ca ghid pentru a ajunge cu bine acolo unde ne propunem! Iată ce zice ea:

1. Setează-ți o singură rezoluție în loc de mai multe

Autodisciplina e o resursă limitată, așa că e mai sigur să-ți alegi un singur scop important și s-o canalizezi spre el. Dacă deja te-ai abținut de la a doua cafea din zi, va deveni mai greu să te abții și de la dulce, și de la adormit cu telefonul în mână, și de la shopping sau alte tentații. Câte să-ți refuzi deodată? Alege una și abia după ce scapi de ea complet de ea poți trece la următoarea.

2. Împarte taskul mare în multe și mici

Dacă ți-ai propus, de exemplu, să economisești o sumă de bani până la finalul anului, rotunjimea ei te poate intimida. Dar dacă o împarți în sume mai mici în fiecare lună? Asta te va ajuta să-ți faci calcule realiste și să te ții de plan. Sau dacă vrei să renunți la dulciuri, nu te arunca din prima de la răsfăț zilnic la nimic-nimic. Scade porțiile treptat, prin obiective mai mici: în prima lună treci de la consum zilnic la câte 2-3 zile de pauză, în următoarea lună câte un dulce săptămânal și tot așa.

3. Uită-te la cine e în jurul tău

Se spune că devenim o medie a oamenilor cu care ne înconjurăm. Iar știința are o teorie similară, a contagiunii sociale, care confirmă că anturajul ne influențează la orice vârstă. Ca să păstrăm exemplul cu economisirea, puțină distanță de amicii și cunoștințele care practică shopping-ul ca sport te poate ajuta să-ți atingi mai ușor obiectivul.

4. Recompensează-te la fiecare mini-reușită!

De multe ori ne dăm bătuți pentru că simțim sacrificiul la fiecare pas, în timp ce beneficiul e încă departe. Așa că nu uita să-ți faci un pic de bine de fiecare dată când ai făcut un pas important spre obiectivul tău. Dacă ți-ai propus să tai din dulciuri și ai reușit să te abții o lună, răsfață-te cu altceva – o baie luxuriantă, ceva drăguț de îmbrăcat, o mini-excursie de o zi.

Și nu uita… #SuntemMaiMult alături de prieteni și familie, așa că nu ezita să le ceri și oferi ajutorul și în 2021!

Sursa aici