Produs adăugat

LIVRARE GRATUITĂ la comenzi de peste 80 de lei în București și de peste 150 de lei în țară

Fructe și nuci

Un mix de bine pentru tine: fructe și nuci

fructe și nuci

Un duo popular, și nu doar de când trail mix-urile au cucerit rafturile sănătoase, ci încă din preistorie. Fructele și nucile ne-au ajutat să evoluăm până aici, în punctul în care nu mai trebuie să ni le culegem singuri… decât de la magazin.

Consumul de zahăr si grăsimi poate face bine sănătății 

Bineînțeles, dacă zahărul este cel natural din fructe și dacă grăsimile sunt nesaturate, ca cele din nucifere. Și dacă practicăm sfânta moderație.  

Fructele ne alimentează cu vitamine, minerale și antioxidanți, plus boost-ul de energie rapidă de care avem nevoie pentru a duce orice treabă la bun sfârșit. Nuciferele, pe de altă parte, ne oferă fibre, minerale și acizi grași omega-3, numai buni pentru sănătatea mentală și reglarea colesterolului.  

Și iată cum o mână de fructe și nuci amestecate devin o gustare completă, sățioasă și echilibrată. Cum le combinăm pentru mai mult bine? 

Mixul pentru digestie fericită: prune și migdale 

Două surse bogate de fibre, cu beneficii complementare: prunele au super-puteri antioxidante, datorită conținutului ridicat de flavonoide fenolice și luteină. Bonus: minerale ca potasiu, fluor și fier. În completare, migdalele vin și ele cu o porție bună de vitamine E, B și D, magneziu, calciu și zinc. 

Zmeura și migdalele: dulce imunitate 

Aroma delicioasă a zmeurei vine la pachet cu multă vitamina C și antioxidanți pe placul inimii și al sistemului cardiovascular. Împreună cu migdalele, care reduc stresul asupra sistemului imunitar, ai o adevărată gustare de rezistență. 

Fructele uscate cu beneficii bine păstrate 

Metoda tradițională are meritele ei: stafidele, curmalele și smochinele uscate natural pot fi acel răsfăț nevinovat care gonește nu doar pofta de dulce și odată cu ea moleșeala, disconfortul digestiv și oscilațiile de glicemie. Iar dacă le combini cu câteva nuci sau migdale crude, micul răsfăț îți poate ține de foame cu succes până la următoarea masă. 

Chiar dacă nu este o gustare hipocalorică, mixul de fructe și nuci nu este de temut, ci de ajutor. E satisfăcător, sănătos și plin ochi de energie bună care te va ajuta să eviți alte ispite dulci. O gustărică fără frică!